Mai pregătit de offroad: Toyota lansează versiunea Adventure pentru SUV-ul Yaris Cross

29 Martie 2021, 17:02
Denis Godorozea
Toyota lansează două versiuni noi pentru SUV-ul european Yaris Cross, numite Adventure Edition şi Premiere Edition. Prima interpretare va face cel mai compact SUV din gama europeană a niponilor şi mai adaptat pentru aventuri în offroad, pe când varianta Premiere Edition aduce un nivel de echipare mai avansat şi un grad mai înalt de personalizare.
De această dată, însă, nu este vorba despre câteva modificări tehnice neînsemnate, un decor exterior adiţional şi preţ cu câteva mii de euro mai mare. Yaris Cross Adventure are o caroserie fortificată şi mai rezistentă, potrivit japonezilor, bare şi elemente de protecţie laterale din plastic nevopsit, fixatoare pentru bagaje pe plafon şi jante originale de 18 ţoli, din aliaj.
Habitaclul poate fi personalizat acum prin plafonul de culoare neagră şi câteva variante noi de tapiserie pentru scaune şi inserţiile decorative. Versiunea Premiere Edition poate avea inserţii interioare în culoarea de bază a caroseriei, precum elementul Warm Gold, ce cuprinde integral planşa de bord, atunci când clienţii vor alege culoarea aurie pentru exterior.
Yaris Cross Adventure poate avea doar sistem de tracţiune integrală electrificată, asigurată de motorizarea hibridă de top cu benzinar de 1.5 litri, asistat de motorul electric. În tandem sistemul generează un total de 114 CP, acţionând automatizat roţile punţii spate în momente de aderenţă redusă şi la acceleraţie. Desigur, cel din spatele volanului poate selecta şi un regim de rulare dorit din meniul inclus standard la bordul lui Yaris Cross.
Cei ce vor alege SUV-ul Yaris Cross în versiunea Adventure vor putea bifa pachetul opţional Premiere Edition pe parcursul următoarelor 12 luni, după care seria va fi, cel mai probabil, eliminată din ofertă. Ediţia aduce standard tapiserie din piele la bord, dar şi echipamente opţionale disponibile pentru versiunile de serie de top. În acest caz jantele de 18 ţoli vor fi bicolore, la solicitare.
Cele două versiuni noi vor fi disponibile pentru Yaris Cross în Europa începând cu luna aprilie a acestui an, însă livrările vor demara nu mai devreme de luna septembrie. Preţurile vor fi anunţate mai aproape de lansarea comercială.
0
1,643
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!