Tesla a început să-şi vândă electromobilele pentru Bitcoin. Anunţul a fost făcut de Elon Musk

24 Martie 2021, 16:37
Denis Godorozea
De astăzi electromobilele Tesla pot fi achiziţionat oficial şi pentru Bitcoin — un anunţ în acest sens a fost făcut de CEO-ul companiei americane, Elon Musk, pe contul său de Twitter. Deocamdată, însă, achiziţia pentru Bitcoin poate avea loc doar în SUA, deşi americanii sugerează că până la finalul anului curent opţiunea va fi disponibilă în mai multe ţări.
Pentru a încasa Bitcoin din partea cumpărătorilor cei de la Tesla utilizează un sistem de operare propriu, iar ulterior compania nu converteşte moneda digitală în dolari sau alte modene tradiţionale. În urma acestui anunţ, însă, cel mai probabil Bitcoin va indica o nouă creştere a preţului în raport cu principalele monede internaţionale, precum şi acum câteva săptămâni, când Tesla anunţa investiţii de 1.5 miliarde dolari în moneda digitală.
Deocamdată pe site-ul oficial Tesla nu sunt indicate preţurile în Bitcoin pentru cele 4 electromobile disponibile, iar mai mulţi utilizatori s-au plâns în Twitter că nu pot achita cu Bitcoin. Ei bine, au fost pe reţelele de socializare şi cei care au relatat că au reuşit să facă comandă de un electromobil în baza monedei digitale. Astfel Tesla devine primul constructor auto din lume care este gata să-şi vândă producţia pentru Bitcoin pe cale oficială — anterior Bitcoin a mai fost utilizat pentru achiziţii în lume auto, însă doar de companii sau vânzători privaţi şi showroom-uri terţe.
1
1,540
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!