Toyota bucură fanii europeni cu o versiune limitată pentru sportcar-ul Supra

12 Martie 2021, 16:30
Denis Godorozea
Toyota a decis să-şi alinte fanii europeni cu o nouă versiune exclusivă pentru sportiva GR Supra, ce va fi disponibilă doar pentru cumpărătorii din ţările Bătrânului Continent. Seria Jarama Racetrack Edition, însă, este limitată la doar 90 unităţi cu accesorii originale, dar nu prevede şi careva modificări tehnice importante.
Denumirea seriei aminteşte despre debutul sportivei A90 în 2018 — noua Supra a fost urmărită în acţiune pentru prima dată pe circuitul Jarama din Spania, având pe atunci caroseria camuflată, or până la premiera oficială mai rămâneau câteva săptămâni.
Pe exterior sportcar-urile din seria limitată vor putea fi distinsă datorită nuanţei albastre Horizon Blue cu finisaje de culoare neagră-lucioasă, ce acoperă capacele oglinzilor retrovizoare laterale, splitter-ul frontal şi difuzorul integrat în bara posterioară. Tot de culoare neagră sunt şi jantele cu 5 spiţe duble, de 19 inch. Habitaclul este dominat de culoarea neagră a tapiseriei din Alcantara, ce are cusături contrastante de culoare albastră, identică caroseriei.
Tehnic, însă, Supra Jarama Racetrack Edition nu se distinge de celelalte versiuni. Asta înseamnă că sportiva japoneză are sub capotă benzinarul turbo de 3.0 litri, cu 6 cilindri, de origine BMW, ce livrează 340 CP şi 500 Nm şi se cuplează la cutia automată ZF cu 8 rapoarte. Cuplul este transmis exclusiv punţii spate, iar în această ipostază sportiva poate accelera până la 100 km/h în 4.3 secunde.
În total vor exista doar 90 unităţi GR Supra Jarama Racetrack Edition. Preţurile nu au fost specificate deocamdată, dar evident că maşina asta va costa cu cel puţin câteva mii euro mai scump decât o Supra obişnuită, ce porneşte în Europa de la aproximativ 49 mii euro.
0
1,245
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!