(VIDEO) Anii 1980-1990 versus anii 2010-2015: modele legendare Mercedes, Audi şi VW îşi întâlnesc succesorii

19 Martie 2021, 20:14
Ilie Toma
Înainte maşinile erau mai bune, mai speciale, mai cu suflet — e o remarcă pe care o auzim de multe ori şi, deşi nu e un adevăr chiar absolut, ascunde totuşi multă veridicitate în el. Dar cum ar fi dacă am pune faţă în faţă, în dueluri directe, câteva modele legendare, cu succesoarele lor din perioada anilor 2010-2015, în ipostaze comparabile de putere şi cuplu?
În video-ul de mai jos, trei asemenea modele sunt puse faţă în faţă — VW, Audi şi Mercedes-Benz — pentru ipostazele moderne alegându-se dieseluri mai practice, datorită puterii şi cuplului mare, iar rezultatele sunt surprinzătoare!

S-au luat două modele Volkswagen — Golf GTI de primă generaţie şi un Golf Mk7 diesel. GTI-ul vechi avea doar 840 kg, în timp ce versiunea modernă aleasă de Golf — 1,354 kg. Aşa că, deşi puterea motorului nou e mult mai mare, raportată la greutate, puterea clasicului Golf GTI e mai impresionantă! Chiar şi diferenţa în timpul de acceleraţie până la 100 km/h e de mai puţin de 1 secundă! Sigur, manevrabilitatea maşinii noi e superioară şi precizia de condus e simţitor mai bună, dar dacă ne gândim că pe cele două maşini le despart câteva decenii bune de inginerie, atunci respectul pentru modelul clasic devine şi mai mare!
Şi mai interesantă e comparaţia dintre Mercedes-Benz E 55 AMG din generaţia W210 şi E-Class-ul W212, într-o motorizare diesel performantă. Surprinzător, dar E-Class-ul clasic, E 55 AMG, l-a bătut nemilos pe succesorul său, atât la savoarea acceleraţiilor, cât şi la rapiditatea frânării. La startul de pe loc modelul modern avea un mic avantaj, dar imediat ce V8-ul de sub capota exemplarului clasic intra cu adevărat în funcţiune, acesta domina fără drept de apel.
În fine, a venit şi rândul legendarului Audi quattro, cu motorul legendar de 5 cilindri în linie, turbo. Lui i s-a contrapus un Audi A5 cu motor diesel, produs cu 34 de ani mai târziu. Lupta a fost extrem de strânsă, dar şi aici legenda a învins până la urmă!
Vedeţi mai jos întregul experiment.
0
6,840
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!