(VIDEO) Trotuar transformat ilegal în drum pentru automobile în Chişinău, descoperit de cei de la StopHam

27 Martie 2021, 11:44
Redacţia PiataAuto.md
Un caz interesant a fost relevat de către cei din asociaţia StopHam Moldova, în cadrul ultimului lor raid, efectuat de această dată în sectorul Ciocana din Chişinău.
E vorba trotuarul din zona bulevardului Mircea cel Bătrân 3. Activiştii asociaţiei au venit ca de obicei în zona trotuarului, îndemnându-i pe şoferi să nu parcheze aici şi, respectiv, să nu se deplaseze pe trotuar. Ulterior, au chemat şi un echipaj de poliţie pentru ca aceştia din urmă să amendeze sau evacueze automobilele parcate neregulamentar.
După venirea poliţiei şi evacuarea unui automobil, parcat în intersecţie, a apărut o surpriză. Poliţiştii le-au indicat activiştilor că la intrarea pe acest trotuar există un indicator rutier, care stipulează că urmează un drum fără ieşire. Iar asta transformă trotuarul automat în... drum. Paradoxul e că nimic din trotuarul de mai departe nu părea amenajat drept drum — nu există marcaje, nu există zone delimitate pentru deplasarea pietonilor, sau treceri de pietoni, etc. Totuşi, poliţia nu a putut amenda pe nimeni din cauza acestui indicator.
Activiştii Stop Ham, însă, au mers ulterior cu demersuri la autorităţi pentru a verifica dacă acest indicator este instalat în mod autorizat. Surpriza cea mare a fost când au aflat că indicatorul nu are nici o autorizaţie, prin urmare a fost instalat acolo fără vreo coordonare oficială, de către cineva din cei care-şi desfăşoară activitatea, cel mai probabil, în acea zonă. Cu alte cuvinte, cineva a decis de unul singur că poate transforma drumul în trotuar şi a instalat de capul lui un indicator de circulaţie. O situaţie absurdă, care probabil se putea întâmpla doar în Moldova...

Acum indicatorul urmează a fi demontat de către autorităţi, iar trotuarul de la Ciocana urmează să-şi recapete statutul său firesc de trotuar. Vedeţi mai jos video-ul întregului raid şi a istoriei bizare.
1
2,471
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!