BMW X3 M devine mai puternic decât M5 cu tratamentul aplicat de dAHLer

17 Aprilie 2021, 15:23
Denis Godorozea
Atelierul dAHLer a dezvoltat un adevărat monstru pe baza actualei generaţii BMW X3 M, unul capabil să umilească chiar şi noile M5 şi M5 Competition facelift, lansate în vara anului trecut. Ei bine, cel puţin din punct de vedere al caracteristicilor declarate de tuneri. La alegere vor fi disponibile diverse combinaţii ale pachetelor de tuning.
Sub capota BMW X3 M s-a situat noua unitate biturbo de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie, cu indicele S58. Amintim că standard propulsorul dezvoltă 480 CP şi 600 Nm, pe când interpretarea de top Competition aduce un surplus de 30 CP. Ajuns în atelierul tunerilor elveţieni, însă, motorul poate oferi un total de 650 CP şi 770 Nm, iar acest surplus este atins doar prin instalarea unei noi unităţi de control al motorului. Astfel, X3 M poate deveni mai puternic chiar şi în raport cu cele mai noi sportive bavareze, M5 facelift.
Din nefericire, cei de la dAHLer nu dezvăluie caracteristicile dinamice de care este capabil SUV-ul modificat, dar nici preţul noii unităţi de control pentru motor. În schimb, tunerii se oferă să instaleze un nou sistem de admisie cu componente din fibră de carbon şi să elimine limita electronică a vitezei maxime, dar, din nou, nu oferă detalii despre viteza pe care o poate atinge X3 M în acest caz. Opţional este disponibil un sistem de evacuare din oţel cu câteva regimuri de funcţionare şi volum.
Afară de modificările tehnice, dAHLer a pregătit şi un pachet de tuning stilistic, ce include un sistem de evacuare revizuit cu tobe de dimensiuni mai mari. Jantele standard pot fi înlocuite cu două seturi noi de 21 sau 22 ţoli. Opţional este disponibil un tratament special şi la nivel de suspensie, cu amortizoare adaptive noi ce reduc garda la sol cu 20 mm.
0
2,486
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!