C-Class cu ampatament mai mare decât la Clasa E: sedanul compact e tot mai aproape de limuzina de top

20 Aprilie 2021, 12:18
Denis Godorozea
Mercedes-Benz completează gama C-Class de generaţie nouă cu o versiune special dedicată pieţei din China, prezentate acum în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Este vorba despre C-Class L, deci un sedan cu ampatament mărit — în aşa metamorfoze Clasa C a existat şi în generaţiile precedente, iar uimitor e că acum C-Class L are un ampatament mai mare chiar şi în raport cu versiunea normală E-Class din Europa!
Sedanurile relativ accesibile dar cu ampatament mărit sunt la mare căutare printre cumpărătorii chinezi, asemenea versiuni existând nu doar în gamele constructorilor premium, fiind lansate acum chiar şi de producători din segmentul mai accesibil — recent cu o asemenea versiune cu ampatament mărit s-a ales până şi Skoda Octavia de generaţie nouă.
În raport cu C-Class-ul european, modelul cu indicele L adresat Chinei are o distanţă mărită cu 89 mm între cele două punţi, ampatamentul constituind acum 2,954 mm. În lungime C-Class L atinge 4,882 mm, fiind cu 131 mm mai lung decât fratele său european. Fireşte, alte modificări tehnice lipsesc, or C-Class L va fi oferit cu motorizări similare ca şi versiunile tradiţionale, inclusiv cele mai incipiente — totul ca să obţină un preţ mai accesibil.
Însă cumpărătorii acestor maşini îşi doresc un look exterior mai expresiv, deci elementele cromate exterioare vor fi prezente în exces, împreună cu emblema situată pe capotă, ce dispare de pe cea mai mare parte din modelele germane vândute pe alte pieţe ale lumii. La bord versiunile incipiente vor răsfăţa pasagerii cu mai mult spaţiu pentru picioare şi o cotieră generoasă în spate, iar cei mai înstăriţi vor beneficia de sisteme multimedia dedicate cu ecrane tactile ataşate de tetierele scaunelor faţă.
Pe lângă cele menţionate, constructorul din Stuttgart asigură că varianta L a lui C-Class se poate lăuda cu o izolare fonică îmbunătăţită în raport cu sedanul obişnuit, dar şi o suspensie spate recalibrată pentru un nivel superior de confort.
0
2,072
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!