Mercedes-Maybach lansează cea mai accesibilă versiune S-Class, cu 6 cilindri şi cotieră rabatabilă

26 Aprilie 2021, 17:29
Denis Godorozea
Preocupate de creşterea vânzărilor, chiar şi mărcile de talia Maybach recurg uneori la şiretlicuri bizare. În dorinţa de a oferi un preţ mai atractiv clienţilor, cei de la Mercedes-Maybach au ajuns să lanseze o versiune de bază pentru limuzina S-Class, cu indicele S 480, care nu trezeşte decât asemănări cu tuningul artizanal, când posesori de maşini (deobicei germane premium) ajung să-şi ataşeze emblemele versiunilor de top pe propriile maşini, deobicei în versiuni şi motorizări standard.
Acest Mercedes-Maybach S 480 se lansează acum în China, dar ulterior, conform informaţiilor oferite de oficialii companiei germane, va ajunge să fie disponibil şi în alte ţări. Fireşte, e un S-Class de ultimă generaţie care va răsfăţa viitorul posesor cu cele mai noi tehnologii din portofoliul germanilor şi cu un confort deosebit. Dar ce-l face pe acest S 480 un Maybach, dacă are pe cel de-al doilea rând de scaune, de fapt, o banchetă tradiţională cu cotieră rabatabilă şi, respectiv, un loc central pentru cel de-al cincilea pasager? Mai mult de atât, sub capota acestui "Maybach" nu se va regăsi vreo unitate V12 sau măcar V8, ci benzinarul standard de 3.0 litri, cu 6 cilindri în linie.
Amintim că în gama Maybach a fost anunţată iniţial versiunea S 580, cu V8 de 4.0 litri, cu 503 CP şi 700 Nm la activ, iar mai târziu lista va fi completată cu un V12 atât de aşteptat de fani. Dar până atunci apare anume această versiune, cu benzinarul M 256 cu 367 CP şi 500 Nm la activ, deci într-o configuraţie apropiată de varianta S 450 oferită pe generaţia precedentă. Fireşte, motorizarea este asistată de sistemul micro-hibrid EQ Boost, ce aduce un surplus de 22 CP şi 250 Nm în primele clipe de acceleraţie.
Cel mai accesibil Maybach nu va putea fi identificat atât de uşor în trafic, dar nici de cel ajuns pe bancheta spate, or singurele modificări incluse aici în raport cu un S-Class cu emblema Mercedes-Benz vor fi, de fapt, emblemele Maybach ataşate pe exterior şi interior. Ei bine, chiar şi într-o asemenea versiune ciudată S-Class-ul celor de la Maybach oferă standard un ampatament mărit, iluminare de top şi suspensie adaptivă E-Active Body Control. De menţionat, că cu o asemenea motorizare în China este disponibil şi SUV-ul Maybach GLS 480.
0
2,101
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!