Primul pickup electric Ford, concurent pentru Tesla Cybertruck, debutează săptămâna viitoare

11 Mai 2021, 11:38
Denis Godorozea
Deşi a anunţat cu câteva luni mai devreme planuri de lansare în segmentul american de pickup-uri electrice, cei de la Ford nu au publicat deocamdată imagini cu noul model bazat pe noua generaţie F-150, dar nici informaţii despre substratul tehnic. Premiera este, însă, iminentă, iar acum cei de la Ford au dezvăluit denumirea versiunii electrice — Lightning.
Acesta nu este un nume nou în gama Ford, dar nici nu are careva tangenţe cu cei de la Apple, ce şi-au denumit astfel încărcătorul pentru gadget-urile mobile. De altfel, Lightning a fost prezent în gama celor de la Ford încă la finalul secolului trecut, fiind atribuit versiunii de performanţă a pickup-ului F-150. Dar atunci, fireşte, această versiune avea sub capotă un benzinar tradiţional, mai exact două unităţi V8, cu 5.8 litri în 1993 sau 5.4 litri în 1999. Anume această versiune a şi ajuns în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai rapid pickup de serie.
Prin relansarea numelui legendar în cadrul unei versiuni electrice cei de la Ford urmăresc, probabil, sporirea interesului pentru viitorul electromobil, ce va avea o misiune dificilă de a atrage cumpărători duelându-se cu alte legende americane, precum GMC Hummer, dar şi monstruosul Cybertruck, anunţat de Elon Musk. Noul F-150 Lightning va avea misiunea să recucerească locul de vârf în topul vânzărilor pickup-urilor americane, precum versiunile tradiţionale.

Debutul comercial al noului Ford F-150 în varianta electrică va avea loc în cursul anului viitor. Premiera publică, însă, va urma săptămâna viitoare.
0
798
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!