Poliţiştii din Moldova, acuzaţi de discriminare după ce au oprit o Dacia Logan, în care se afla o femeie de etnie romă

23 Iunie 2021, 08:39
Redacţia PiataAuto.md
Un caz neobişnuit a fost raportat de curând de o femeie de etnie romă din Moldova, caz care a încins spiritele şi a dus la iniţierea unei anchete de serviciu, în cadrul căreia poliţiştii protagonişti sunt cercetaţi.
La data de 20 iunie 2021, aproximativ ora 14:40, agenţii de patrulare ai INSP au fixat cu radarul o Dacia Logan pe traseul Chişinău-Orhei cu viteză mai mare decât cea regulamentară — maşina având 119 km/h pe un sector de drum de 90 km/h. Poliţiştii au oprit maşina, iar şoferul şi-ar fi recunoscut vina imediat.

În procesul documentării însă, între femeia pasageră, de etnie romă, şi poliţişti, s-ar fi produs un schimb de replici. Conform femeii, care a relatat întâmplarea pe reţelele sociale, ea le-ar fi solicitat poliţiştilor să-i prezinte legitimaţia şi să-i explice cu cât s-a depăşit viteza, primind în răspuns o replică ofensatoare: „De când ţigăncile ştiu a citi?”. A urmat o ceartă de 2-3 minute, după care poliţiştii şi-ar fi inclus girofarul şi ar fi plecat strigându-i din nou „ţigancă” femeii. Aceasta a scris pe pagina sa de Facebook că regretă că nu are vreo înregistrare video sau audio drept dovadă, pentru a se adresa instituţiilor potrivite pentru acest caz de discriminare.

Ieri INSP a reacţionat şi a anunţat că a pornit o anchetă de serviciu pe marginea acestui caz, investigând comportamentul poliţiştilor în încercarea de a elucida cazul. În comunicatul INSP se mai spune că o atitudine discriminatorie a angajaţilor poliţiei nu poate fi tolerată.
0
2,206
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!