(VIDEO) Experiment costisitor: mai poţi exploata o Tesla dacă strici ecranul central?

24 Iunie 2021, 15:01
Denis Godorozea
Sistemele multimedia cu ecrane cu comenzi tactile au un rol tot mai important, poate chiar primordial pe automobilele contemporane. Or, prin ecranul sistemului multimedia şoferii pot interacţiona acum nu doar cu funcţiile esenţiale dintr-un automobil, precum un sistem de climatizare ci, mai nou, chiar să activeze ştergătoarele de parbriz şi să monitorizeze viteza de circulaţie, precum e şi în cazul electromobilelor Tesla, lipsite în totalitate de vreun instrumentar de bord adiţional.
Deci, ce consecinţe ar putea urma în urma distrugerii complete a unui asemenea display în aceste condiţii? Aceeaşi întrebare şi-a adresat-o autorul canalului TechRax pe YouTube, care a decis să strice ecranul multimedia al unei Tesla Model 3, aflată în mişcare, într-un mod mai clasic, cu ciocanul.
Iniţial entuziastul a lovit ecranul de câteva ori, pentru a-i verifica rezistenţa. Sistemul electromobilului a făcut faţă provocării chiar şi după ce i-au fost aplicate câteva lovituri mai lejere, ecranul fiind complet funcţional. Fireşte, ecranul nu a rezistat loviturilor mai puternice, însă chiar şi în acest caz electromobilul a rămas funcţional. Ei bine, cel puţin în ceea ce ţine de condus şi virare. Întreg experimentul îl puteţi urmări în clipul de mai jos.
0
1,006
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!