(VIDEO) Ferrari prezintă noul bolid hibrid 296 GTB propulsat de un benzinar V6

24 Iunie 2021, 17:24
Denis Godorozea
Ferrari prezintă primele imagini şi informaţii despre noul supercar hibrid cu benzinar V6. Acesta este noul Ferrari 296 GTB, un model entry-level în portofoliul actualizat al italienilor cu limbaj stilistic inspirat de sportiva SF90 Stradale. Tehnic, însă, este un supercar absolut nou pentru constructorul din Maranello.
Da, noul 296 GTB readuce în oferta constructorului italian de sportive unităţi V6, însă de această dată cei din Maranello au optat pentru o unitate super performantă, de 3.0 litri, twin-turbo, ce livrează 663 CP. În cazul noii sportive motorul este însă acompaniat de o unitate adiţională, electrică, ce dezvoltă încă 167 CP.
Astfel, în tandem sistemul este capabil de un total ameţitor de 830 CP şi 740 Nm. Cu o greutate de 1,470 kg, sportiva asta poate accelera până la 100 km/h în aproximativ 2.9 secunde! Viteza de 200 km/h este cucerită în doar 7.3 secunde. Aşa un supercar entry-level, marca Ferrari!
Mai puţine informaţii au fost oferite despre habitaclul noului supercar hibrid, dar 296 GTB se vrea a fi un model de clasă Gran Turismo, deci capabil să ofere un nivel decent la bord şoferului şi pasagerului din dreapta sa. Şoferul dispune de un volan multifuncţional cu o bună parte din tot soiul de comenzi concentrate pe el. După volan s-a situat un instrumentar de bord semi digital, care are parţial şi un rol de sistem multimedia. Un ecran dedicat lipseşte per general pe consola centrală, dar pasagerul pare să aibă un ecran dedicat inclus pe planşa de bord.
Deocamdată Ferrari nu a anunţat vreun termen de lansare sau preţurile de pornire, dar anunţă din start pachetul de modificări de uzină numit Assetto Fiorano, ce aduce câteva nuanţe speciale de caroserie şi decor distinctiv pentru exterior şi habitaclu.
0
1,024
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!