BMW prezintă scuterul electric CE 04 cu autonomie de până la 130 kilometri

8 Iulie 2021, 16:14
Denis Godorozea
Cea mai proaspătă premieră electrică în cadrul BMW este noul scuter urban, numit CE 04. Acesta promite un timp scurt de încărcare şi autonomie suficientă pentru câteva zile de escapade urbane. Totodată, CE 04 aduce în gama de motociclete BMW un nou limbaj stilistic, mai futurist şi deosebit de ceea ce lansau bavarezii până acum.
Noul BMW CE 04 este propulsat de un motor electric de 42.5 CP, situat între setul de baterii cu capacitatea totală de 8.9 kWh (comparabil cu unele automobile plug-in hibride!) şi roata posterioară, spre care şi distribuie cuplul. În aceste condiţii scuterul poate rula cu viteză maximă de până la 120 km/h, autonomia maximă atingând 130 km, deci mai mult decât suficient pentru câteva zile de exploatare în mediul urban.
Bavarezii promit şi timp scurt de reîncărcare. Astfel, de la o priză casnică scuterul are nevoie de 4 ore şi 20 minute pentru a suplini la maxim rezervele de energie. Alimentate de la un încărcător de nivelul 2, bateriile pot fi încărcate în doar o oră şi 40 minute, pe când repriza de 20%-80% are loc în 45 minute, ceea ce ar fi suficient pentru o autonomie de circa 100 km sau chiar mai mult.
Livrările noului BMW CE 04 vor demara în următoarele luni, iar bavarezii promit şi un preţ relativ atractiv pentru noul lor scuter electric. De exemplu, în Europa acesta ar putea indica un preţ de până la 11 mii euro, CE 04 fiind un model global, de altfel. Reprezentanţa americană a afişat un preţ de 11,795 dolari pentru scuterul în interpretarea de bază.
0
1,037
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!