Proprietarii de Lada 2107 din Rusia au descoperit că pot insera ecrane duble în planşa de bord, exact ca la Mercedes

5 August 2021, 11:49
Redacţia PiataAuto.md
Mai mulţi proprietari de Lada 2107 din Rusia par să fi făcut cea mai ingenioasă descoperire, care se răspândeşte tot mai mult şi are şanse de a deveni un trend.
Foto: interior de Lada 2107

Interiorul modelului clasic rusesc e unul cu design destul de pătrăţos, în esenţă, fiind modernizat pe la sfârşitul anilor ’70 în stilul liniilor de atunci. Decenii întregi nu s-a schimbat aproape nimic la Lada 2107, ea continuând a fi produsă până în secolul XXI. Iar planşa de bord, în zona cadranelor de bord, are un soi de contur dreptunghiular mare, care cuprinde atât zona stângă a cadranelor, când şi zona dreaptă, centrală, a câtorva butoane de acolo.
Interior de Mercedes

Ei bine, acum acest contur dreptunghiular le-a picat exact pe potrivă celor care au privit la ecranele duble din interioarele Mercedes-Benz din ultimii ani şi s-au gândit că cele două forme se îmbină perfect.
Să iei direct ecranele de la Mercedes-Benz ar costa mai mult decât Lada în sine, dar din fericire, în Rusia există băieţi pricepuţi care au şi pregătit asemenea ecrane pe mărimea potrivită şi le-au şi desenat softuri cu grafică ajustabilă, unele din ele semănând a Mercedes. Şi pentru că localizarea acelor monitoare duble a aceeaşi, iar proporţiile sunt aproape identice, proprietarii de Lada obţin în rezultat o ditamai Lada clasică, digitalizată exact ca un Mercedes-Benz modern. Ba unii mai glumesc şi că Mercedes şi-ar fi luat inspiraţia unor asemenea forme pătrăţoase de la Lada, de fapt.
Foto: Lada 2107 modificată cu ecrane duble digitale, în stil Mercedes

Iar alţii propun şi varianta bugetară — doar placa ecranului şi conturul iluminat cu LED, iar de după el cadranele originale analogice sun făcute să ilumineze tot LED, mai intens.
Varianta mai bugetară, doar aparenţă de ecrane digitale, dar după sticlă se ascund aceleaşi indicatoare analogice
0
20,368
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!