(VIDEO) Tesla Model S cu numere de Bucureşti a spaniolului Mestre, restaurată în Ucraina după accident, a atins 500 mii km

14 August 2021, 19:02
Ilie Toma
În luna februarie a acestui an vă informam despre un caz foarte curios, în care spaniolul Rafael Mestre, unul din cei mai mari pasionaţi de maşini electrice din Europa, tot el organizator al multiplelor tururi electrice, ajunsese să-şi repare Tesla sa în Ucraina, după un accident grav pe care-l suferise în Germania, ţara unde-şi are reşedinţa în prezent. Tesla are numere de Bucureşti întrucât, din câte se pare partenera de viaţă a lui Rafael e originară din Bucureşti.
Problema acelei reparaţii era costul exorbitant pe care Tesla i-l ceruse în Germania — circa 71 mii euro! Ucrainenii însă, i-au propus să-i repare complet Tesla cu doar 20 mii euro. Şi oricâte zâmbete ar putea trezi situaţia pentru unii, adevărul e că ucrainenii au avansat enorm de mult în ultimii ani în priceperea şi repararea maşinilor electrice, existând nenumărate service-uri cu adevărat abile în ceea ce fac, care se apucă să facă şi reparaţii bine punctate, acolo unde occidentalii zic pur şi simplu „de înlocuit în întregime”. Aşa că, Rafael şi-a urcat Tesla accidentată, cu toate airbag-urile sărite, pe un trailer şi a pornit cu ea spre Ucraina, traversând şi România, şi Moldova.
Ei bine, la jumătate de an distanţă, Tesla Model S, reparată de ucraineni, e într-o stare impecabilă. Nu-i face probleme, nu-i dă bătăi de cap, deci se poate spune deja cu certitudine că spaniolul a făcut o economie inteligentă, alegând să repare Tesla sa în Ucraina cu 20 mii euro, în loc să o facă în Germania cu 71 mii euro!
Iar de curând Rafael Mestre şi Tesla sa au avut un moment istoric: maşina a marcat 500,000 mii km parcurşi! Deci, jumătate de milion de kilometri cu o Tesla, care între timp a mai trecut şi printr-un accident grav, şi printr-o reparaţie cu restaurare amplă a sa în Ucraina. Şi după toate astea, maşina pare la fel de viguroasă la parcursul său uriaş. Rafael spune că maşina are aceeaşi acceleraţie şi aceeaşi viteză maximă ca şi atunci când a cumpărat-o nouă în 2012! Ba mai mult ca atât, graţie actualizărilor de soft, maşina sa se încarcă mai repede acum decât atunci când era nouă.
Aşa că povestea acestei Tesla în mâinile spaniolului continuă! Poate asemenea exemple ar trebui să ne facă pe mulţi dintre noi mai încrezători în maşinile electrice bune?
Foto: Rafael Mestre, atunci când îşi preluase Tesla reparată din Ucraina, în februarie 2021
0
9,089
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!