Un şofer de camion cu o cisternă de mortar a fost urmărit de 20 de şoferi în Marea Britanie cu maşinile lor, aceştia crezând că el transportă carburanţi

4 Octombrie 2021, 15:48
Redacţia PiataAuto.md
În Marea Britanie criza de petrol la staţiile de alimentare continuă, iar problema este, ca şi până acum, nu lipsa de petrol în ţară, ci lipsa de şoferi de camioane care să-l transporte de la rafinării la staţii. Iar această criză, cu cozi şi ore lungi de aşteptări, generează situaţii cu totul paradoxale.
BBC informează că acum două zile, un şofer de camion Volvo din Marea Britanie, pe nume Johnny Anderson, îşi conducea camionul din Bilston, Wolverhampton, spre un şantier de construcţie din Northamptonshire, remorca pe care o tracta fiind una specifică transportării de mortar proaspăt, asemănătoare cu o cisternă. Asta i-a făcut pe mai mulţi şoferi britanici să creadă că acolo se află carburanţi, aşa că aceştia, în dorinţa de a găsi staţia de alimentare care urmează cu siguranţă să primească petrol, s-au luat după el şi l-au urmărit, coada de şoferi devenind tot mai mare.
Foto: Johnny Anderson, şoferul de camion

Când a ajuns la destinaţie şi a coborât din camion, şoferul de TIR a fost uimit să descopere o coadă de 20 de automobile după el. Mai mulţi şoferi au ieşit din maşinile lor şi când au aflat că Johnny duce mortar, nu benzină, s-au revoltat şi i-au reproşat că „ar fi putut măcar să oprească şi să le spună acestora că nu transportă petrol”. Şoferul zice că a rămas consternat de replica auzită, dar până la urmă s-a amuzat de situaţie. Totuşi, el a menţionat pentru BBC că şoferii de cisterne sunt instruiţi în mod normal să apeleze poliţia dacă observă că sunt urmăriţi, or, ei transportă materiale inflamabile şi aşa le dictează regulile de securitate. El a îndemnat oamenii să gândească un pic mai mult şi să nu se apuce de urmărit şoferii de cisterne, or condusul unei asemenea cisterne este şi aşa o muncă stresantă, fără a mai adăuga presiunea unei cozi de şoferi care te urmăresc unde te vei duce.
Sursa foto: bbc.com
0
46,181
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!