(VIDEO) Duel între două BMW M3 Competition, unul cu tracţiune integrală xDrive şi altul cu tracţiune spate

27 Octombrie 2021, 15:50
Redacţia PiataAuto.md
Cât de mult contează tracţiunea integrală în performanţa realistă a unei maşini? Răspunsul poate fi diferit în funcţie de condiţiile meteo şi carosabil, dar întotdeauna avantajul va fi de partea tracţiunii integrale, tocmai de asta ea-şi face tot mai simţită prezenţa până şi pe cele mai performante modele, cu istorii de decenii.
BMW M3, însă, deşi are şi o versiune cu tracţiune integrală xDrive, decuplabilă, a păstrat şi o versiune doar cu tracţiune spate, care e niţel mai uşoară datorită acestui fapt şi e adresată celor ce vor reţeta clasică, în formă pură, chiar dacă ar putea pierde câteva zecimi de secundă în comparaţie cu versiunea cu xDrive. Marea întrebare e cât de mare va fi diferenţa, efectiv? Cât de mare va fi această diferenţă pe asfalt uscat, cu aderenţă bună, luând în considerare că maşina e aceeaşi în esenţă, şi are acelaşi motor în ambele cazuri?
Ei bine, asta au aflat de curând jurnaliştii britanici, aliniind ambele ipostaze ale lui BMW M3 Competition într-un duel direct. Fireşte, versiunea cu xDrive a învins. Cu câteva zecimi de secundă. Te lăsăm să afli câte din video-ul de mai jos şi apoi spune pentru care din ele crezi că ai opta tu — pentru cea cu tracţiune spate sau cea cu tracţiune integrală?
0
1,836
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!