(VIDEO) Volkswagen vrea să creeze o ambulanţă electrică, care ar merge autonom după pacient

13 Octombrie 2021, 17:48
Redacţia PiataAuto.md
Volkswagen are câţiva ani de când a prezentat conceptul reînvierii microbuzului său clasic, cu forme retro, sub forma unui electromobil, iar acum l-a scos de la naftalină pentru că designul retro e din nou în vogă, pentru că propulsia electrică e în trend şi pentru că în principiu, dintr-un microbuz pătrăţos poţi face tot ce vrei — de la ambulanţă sau maşină de poliţie, până la autobuz şcolar sau taxi.
Volkswagen a reanimat ideea, iar odată cu reanimarea i-a adăugat funcţii de condus autonom, iar astfel, germanii au teoretizat de curând cu ce ar putea face cu viitorul lui ID.Buzz, pentru că despre el e vorba. Una din cele mai interesante ipostaze, anunţate de aceştia, e rolul de ambulanţă autonomă, care ar merge singură după pacient!

E deosebit de interesantă ideea ca ambulanţa să se conducă autonom, or, ea are regim prioritar datorită girofarului, dar totodată are de înfruntat mult mai multe situaţii atipice, pe care e greu să crezi că le-ar putea procesa corect altcineva decât o minte umană experimentată. Dar poate greşim să spunem asta şi într-un final softul va fi atât de perfect, încât ambulanţa se va descurca până şi-n oraşe cu trafic dificil ca Bucureşti sau Chişinău, ba chiar poate va ajunge să poate merge şi prin satele noastre mai izolate! Pare foarte departe acea zi deocamdată cu siguranţă!
Cert e că ambulanţa presupune prezenţa aparatelor medicale la bord — că altfel n-ar fi decât un taxi. Dar iată despre prezenţa medicilor la bord — germanii nu prea zic nimic. În mod normal, ar trebui să existe medici acolo, să poate ajuta pacientul în drum spre spital. Asta dacă nu cumva au aceştia planuri să-l înlocuiască cu vreun braţ de robot. Dar asta pare şi mai puţin probabil decât posibilitatea ca ambulanţa să ajungă să înainteze singură prin vreun sat din Moldova.
Ce zici, are şanse la viaţă o asemenea idee? Sau e doar un moment poetic al celor de la VW, cu prea puţine tangenţe practice? Vezi mai jos mai multe din aceste idei teoretice ale lor cu ce-ar putea face microbuzul lor condus autonom.
0
1,222
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!