(VIDEO) Curăţarea în detalii a unui camion de pompieri ZIL 131, făcută în Rusia, a luat 36 de ore

14 Noiembrie 2021, 10:51
Redacţia PiataAuto.md
În atelierele de curăţare profundă şi detailing pot ajunge cele mai diverse tipuri de vehicule, în funcţie de ţările în care operează aceste ateliere. În Rusia, însă, un atelier de detailing a lansat o provocare în mediul online, spunând că ar fi gata să cureţe gratuit o maşină sau orice alt tip de vehicul, dacă ea va fi foarte neobişnuită. Şi pe poarta lor a intrat un vehicul care n-a văzut niciodată asemenea tratament şi n-ar fi văzut încă mult timp înainte: un camion de pompieri ZIL 131!
Camionul e unul încă operaţional, din câte zic cei de la atelier, fiind folosit în continuare la stingere de incendii. A fost adus doar pe perioada unui week-end, fiind detaşat în rezervă. Aşa că cei de la atelier au trebui să muncească la el tot week-end-ul, iar munca la acest camion a durat mult peste aşteptările lor.
Asemenea camioane sunt periodic spălate de către pompieri, cu furtunurile lor, dar nimeni nu are nici timp, nici condiţii, să le dea tratamentul avansat cu care sunt alintate în asemenea ateliere de detailing. Scopul acestui camion e să muncească, să înfrunte orice condiţii şi să fie gata să pornească imediat, rapid, oriunde e solicitat. Aşa că, la prima vedere camionul nu arăta într-o stare delăsată, ba dimpotrivă, părea relativ bine îngrijit.
Totuşi, muncă a fost foarte multă la el. S-au curăţat toate locurile greu accesibile, s-a redat luciul roşu al caroseriei, s-a spălat şi compartimentul motor cu V8-ul de acolo, iar la interior s-a făcut o curăţare avansată. În rezultat, camionul lucea cum nu a lucit de foarte multă vreme.
Aşa cum spuneam, totul a durat circa 36 de ore de muncă. Cei de la atelier au anunţat şi cât ar fi costat un asemenea detailing la ei — 22,000 ruble, ceea ce echivalează cu circa 270 euro. Vezi mai jos întreaga operaţiune de redare a luciului pentru acest camion de pompieri. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
0
4,906
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!