Virarea la stânga, interzisă la mai multe intersecţii de pe strada Ion Creangă din Chişinău cu indicatoare inedite

10 Noiembrie 2021, 09:43
Redacţia PiataAuto.md
Recenta inaugurare a noului tip de marcaj pe strada Ion Creangă din Chişinău, cu delimitarea benzilor dedicate transportului public şi atribuirea a câte o singură bandă pe sens pentru celelalte vehicule, a dus la apariţia ambuteiajelor mai ales la multiplele intersecţii între sensul giratoriu de la Calea Ieşilor până la strada Vissarion Belinski, unde dintotdeauna a fost permisă virarea la stânga. Acum, însă, virarea la stânga a fost interzisă aici, instalându-se şi indicatoare adiţionale, care constituie o premieră pentru Chişinău.
Astfel, ieri regia Exdrupo a instalat obişnuitele indicatoare prohibitive, care interzic virarea la stânga, dar, pe lângă ele, ceva mai din timp, a instalat şi indicatoare informative, pe fundal albastru, care previn şoferii despre apropiata interdicţie şi arată schema de a ajunge la direcţia dorită prin a merge la următoarea intersecţie şi a vira dreapta, revenind şi vând din nou dreapta la intersecţia cu aceeaşi stradă.
Asemenea practici de manevrare sunt folosite în mai multe oraşe, inclusiv din SUA, existând mai multe studii care confirmă că la nivel de oraş şi de regiune de străzi, interzicerea virării la stânga şi organizarea circulaţiei prin această metodă determină o fluidizare generală a traficului şi chiar un consum de combustibil mediu mai mic. Cum va funcţiona acest regim nou pentru Chişinău — rămâne de văzut în practică.
Ce părere ai despre această nouă organizare a circulaţiei la aceste intersecţii din Chişinău?
0
4,256
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!