Poliţia din Germania a iniţiat o campanie de amendare a şoferilor de microbuze şi camioane cu prea multe lumini pe ele

11 Ianuarie 2022, 17:33
Redacţia PiataAuto.md
O nouă campanie a poliţiei din Germania ţinteşte direct către şoferii de microbuze, camionete şi camioane, care au instalate prea multe lumini pe ele.
În multe ţări şoferii de camioane sau de microbuze adoră să-şi decoreze vehiculele cu elementele suplimentare de iluminare, fie cu rol de simplu decor, pentru a face mai vizibil conturul şi dimensiunea vehiculului, acest fapt fiind considerat de mulţi drept un element suplimentar de siguranţă.
Nu e considerat la fel de poliţia germană, însă, care a dat start unei adevărate lupte cu aceste lumini. Poliţia le numeşte lumini fanteziste şi spune că nu orice fantezie de modificare a unui vehicul este şi sigură şi admisă în trafic. Uneori culorile acestora induc în eroare alţi participanţi la trafic, alteori e de vină numărul prea mare al acestor elemente de iluminare. Mai simplu spus, tot ce iese în afara reglementărilor şi limitelor legale e pasibil de amendă, în sumă de până la 180 euro. Problema şi mai mare e că poliţiştii pot trata aceste vehicule ca modificate nestandard şi să le anuleze certificatul de inspecţie tehnică dacă sunt înmatriculate în Germania sau să le interzisă deplasarea de mai departe pe drumurile publice, până la înlăturarea deficienţelor, dacă sunt înmatriculate în alte ţări.
Deci, dacă eşti printre cei care conduc adeseori asemenea vehicule pe drumurile Germaniei şi ai elemente de iluminare adiţionale, ar fi bine să ştii despre asta, înainte de a te pomeni într-o interacţiune neplăcută cu poliţia din Germania.
0
2,831
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!