Tesla anunţă livrări record pentru anul 2021, apropiindu-se de 1 milion de unităţi

3 Ianuarie 2022, 17:31
Redacţia PiataAuto.md
Tesla trăieşte cea mai de succes perioadă din istoria sa. După ce în 2021 a atins valoarea de piaţă de 1 trilion de dolari, iată că şi cifrele livrărilor reale confirmă un salt istoric, producătorul american apropiindu-se de cifra de 1 milion de automobile electrice livrate clienţilor pe parcursul anului 2021!
Mai exact, Tesla a livrat 936,172 de automobile electrice în întreaga lume, în creştere cu 87.4% faţă de anul 2020, când a livrat 499,550 automobile, şi mai mult decât dublu faţă de 2019, când a indicat 367,500 exemplare. Deci, efectiv, în 2021 Tesla, livrând doar maşini electrice, a depăşit o mulţime de alţi producători clasice, situându-se foarte aproape de liga celor mai mari mărci la cifre de livrări. Şi nu e de mirare, întrucât cu doar câteva luni mai devreme anunţam că Tesla Model 3, spre exemplu, devenise cel mai bine vândut model în Europe, depăşind nu doar modelele mărcilor premium, precum Mercedes sau BMW, ci şi toate celelalte, inclusiv bugetare.
În rezultatele Tesla, e interesant că Model 3 şi Model Y cumulează împreună 911 mii vehicule livrare, în timp ce Tesla Model S şi Model X au cumulat împreună numai 25 mii unităţi.

Cifrele denotă necesitatea unei schimbări de generaţii a lui Model S şi Model X, însă până atunci, Tesla are de onorat comenzi uriaşe pentru pick-up-ul Cybertruck şi Semi. Între timp, se ştie deja că cei de la Tesla lucrează la un model mai compact şi mai accesibil decât Model 3. Prin urmare, previziunile unor analişti precum cei de la Finbold, care estimează că livrările Tesla pentru anul 2022 vor creşte până la peste 1.5 milioane de exemplare, par cât se poate de realiste.
0
1,014
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!