(VIDEO) Experiment social în Moldova, al activiştilor de la StopHam, ce vizează locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi

17 Ianuarie 2022, 12:26
Redacţia PiataAuto.md
Activiştii de la StopHam Moldova au realizat de curând un experiment social mai puţin obişnuit, vizându-i pe şoferii care parchează pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu dizabilităţi.
Aceştia au mers în parcarea publică gratuită, inaugurată acum câteva luni pe strada Ismail din capitală, în apropiere de bulevardul Ştefan cel Mare. Acolo există două locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi, care sunt vopsite în albastru pe întreaga suprafaţă şi marcate corespunzător. Totuşi, din când în când se mai întâlnesc şi şoferi care neglijează destinaţia acestora şi-şi parchează maşinile acolo.
Cei de la StopHam au ales de această dată să nu aplice obişnuitele lor abţibilduri pe parbrize, ci au venit lângă uşa şoferilor care parcaseră pe acele locuri cu un cărucior cu rotile, întrebându-i dacă au nevoie de ajutor. Fireşte, a fost o metodă de a-i face pe aceştia să sesizeze mai mult partea morală a încălcării rutiere pe care o comiseseră. Nu ne pronunţăm dacă e bună sau nu soluţia aleasă de cei de la StopHam, pentru că dizabilităţi pot exista de mai multe tipuri, şi pentru că în video sunt câteva comentarii şi abordări discutabile chiar din partea activiştilor, ce nu-şi au locul într-o asemenea acţiune civică, dar e la fel de adevărat că aceste locuri au o menire necesară, iar oamenii care au nevoie cu adevărat de ele trebuie la fel de mult respectaţi.
Experimentul celor de la StopHam a avut în mare parte efectul scontat, prin care şoferii au conştientizat greşeală şi au părăsit acel loc de parcare. Dar au existat şi excepţii, cu şoferi care au avut un comportament de neînţeles. Poţi vedea totul în video-ul de mai jos, care e în rusă, dar poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie. Apoi scrie ce părere ai despre această iniţiativă a StopHam, dacă este ea bună sau nu.
0
2,098
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!