Acesta e un camion de pompieri electric, bizar şi inutil, vândut în China

14 Februarie 2022, 10:59
Redacţia PiataAuto.md
Când ne gândim la camioane de pompieri, ne gândim la vehicule construite cu multă gândire inginerească pentru a fi durabile şi capabile de intervenţii fără rateuri, or, munca pompierilor nu lasă loc de soluţii îndoielnice. Dar acest camion electric de pompieri, creat de o companie de China, e unul din cele mai bizare şi inutile vehicule create vreodată.
Camionul care nici nu prea merită denumirea de camion are 4.5 metri lungime şi pare a fi construit fin foi subţiri de fibră de sticlă în garaje dubioase, cum se întâmplă adeseori în China cu electromobilele de putere mică. Până şi uşile au nişte balamale ce par că se vor desprinde la prima închidere mai în forţă a lor.
Vehiculul are doar două locuri, comenzi absolut elementare şi un girofar deasupra, pe acoperiş.
În spate există un rezervor de apă, în care ar fi stocate „mai puţin de 3,000 litri de apă”, dar noi credem că cifra reală ar fi de câteva sute de litri, producătorul evitând măcar să specifice acest parametru important. În schimb, camionul are un hidrant ciudat şi compartimente de stocare a instrumentelor şi furtunurilor pentru pompieri.
Paradoxul şi mai mare e că acest vehicul inutil de pompieri are o viteză maximă de 28 km/h. Cu o asemenea viteză, probabil el poate stinge incendii doar în curtea diviziei de pompieri. Şi producătorul său, de fapt, spune că un asemenea camion ar avea rost în interiorul curţilor companiilor, pe terenuri închise, sau în interiorul satelor mici şi a cartierelor din suburbii. Cu alte cuvinte, totul pare a fi mai mult o soluţie ieftină pentru cei care sunt obligaţi să aibă un camion de pompieri în dotare, şi care vor putea bifa astfel că au un asemenea camion şi plătind pe el 8,500 dolari SUA în loc de zeci de mii sau chiar sute de mii de dolari, cât costă camioanele de pompieri adevărate. Mai mult ca atât, fiind un camion electric, entitatea ce-l va deţine se va putea lăuda că e conştientă faţă de mediu.
Chinezii care au creat acest pretins camion de pompieri, dacă ar fi să-i zicem după merit, l-au şi expus la vânzare online, pe un site renumit, şi sunt gata să-l livreze oriunde în lume. Probabil încape într-o paletă şi mai expediază şi o instrucţiune cu şurubelniţă, cu care să-l poţi strânge complet după ce ajunge la destinaţie.
0
4,274
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!