Porsche Taycan a depăşit recordul lui Kia EV6 şi a traversat SUA stând doar 2 ore şi 30 minute la încărcare

5 Februarie 2022, 17:05
Ilie Toma
În noiembrie 2021, modelul electric Kia EV6 intrase în Cartea Recordurilor pentru traversarea întregului teritoriu al SUA de la est la vest cu cel mic timp petrecut la staţiile de încărcare. Pe toată distanţa de 4,636 km, Kia a încărcat doar la prize fast charge, de 21 de ori, şi a însumat 7 ore 10 minute şi 01 secunde în timpul de încărcare la staţii. Spuneam atunci, însă, că gloria acelui record va fi cel mai probabil scurt, despre idei cu tentative similare, dar cu alte modele deja cunoscându-se. Ei bine, acum Porsche Taycan a spulberat nemilos recordul modelului coreean.
Wayne Gerdes a fost şoferul din această aventură şi scopul a fost unul foarte clar: să doboare recordul stabilit în mod oficial de Kia anterior. Porsche Taycan are avantajul de a putea accepta o putere e încărcare de până la 350 kW, ceea ce-i reduce semnificativ timpul de încărcare dacă dă şi peste staţii la fel de puternice.
Din fericire, reţeaua de staţii se dezvoltă intens şi în SUA; iar în prezent reţeaua Electrify America are cele mai multe asemenea staţii rapide. Aşa că planificarea punctelor de încărcare a ţinut cont mai ales de această reţea.
Gerdes a pornit cu Porsche Taycan în direcţie inversă, de la vest la est, punctul de start fiind Loas Angeles, iar cel de final — New York. Distanţa parcursă a fot de 4,562 km. Şi în tot acest timp, maşina a stat conectată la staţiile de încărcare numai 2 ore 26 minute şi 48 secunde! E un timp deja comparabil cu cât se putea la staţii obişnuite pentru alimentare cu carburanţi.
La prima staţie, de exemplu, aducerea bateriei de la 6% la 82% a durat doar 22 minute. Pentru ca recordul să fie omologat oficial, toată distanţa parcursă a fost filmată, cu coordonate GPS asociate, la fel ca şi timpii exacţi de încărcare.
Maşina folosită a fost un Porsche Taycan absolut standard, de serie, dar cu pachetul Performance Battery Plus, cu o capacitate de 93.4 kWh. Aşadar, acum acesta a obţinut un rezultat aproape de 3 ori mai bun decât reuşise anterior Kia, cu doar două luni şi un pic în urmă!
0
5,873
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!