(VIDEO) Acesta e cuplul din SUA care construieşte camioane de expediţii, după ce chiar ei au călătorit cu un Unimog prin lume

22 Februarie 2022, 13:55
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori, cei care pornesc în expediţii lungi şi să guste din traiul nomad, unde întreaga planetă devine casa ta, ajung să se complacă atât de mult în această viaţă aventurieră, încât nu mai vor să revină niciodată la viaţa de dinainte. Unii dintre ei ajung pur şi simplu să nu mai poată şi să nu mai vrea să trăiască un stil sedentar de viaţă, motiv din care viaţa într-o continuă mişcare prin peisajele planetei e singura opţiune. Totuşi, cuplul despre care vorbim azi are o altă istorie. După ce chiar ei au fost un asemenea cuplu expediţionist, au revenit în SUA şi au început a construit camioane pentru expediţii, iar azi sunt printre cei mai buni în ceea ce fac.
Mike şi Rene Van Pelt au gustul aventurii de multă vreme, iar în 2004 au cumpărat un Unimog nou pentru a porni într-o călătorie lungă spre America de Sud. Călătoria a durat peste 57 mii mile, adică peste 91 mii km, pe care i-au făcut în mai mult de un an neîntrerupt, deşi anterior mai avuseseră şi călătorii mai scurte. Experienţa cu Unimog a fost magnifică, întrucât au putut gusta direct din ceea ce înseamnă că ai un vehicul autosuficient la interior, dar totodată extraordinar de capabil şi durabil în ingineria sa.
Au observat atunci, însă, că printre călătorii asemeni lor, pe care-i întâlneau, nu prea erau oameni cu maşini produse în SUA. Şi-au dat seama că nu prea adapta nimeni vehicule într-atât de serios în ţara lor. De obicei se făceau mai mult remorci în stil camper, cu condiţii bune de confort la interior, dar mult mai puţin capabile în teren accidentat şi mult mai puţin sustenabile ca şi condiţii de trai pe termen lung departe de civilizaţie.
Aşa că atunci când au revenit acasă, cei doi au pornit a construi chiar ei asemenea camioane de expediţii. Au fondat Global X Vehicles şi de peste 15 ani încoace au crescut o echipă care e printre cea mai bună din SUA în crearea unor asemenea camioane. În atelierele lor se modifică şi vehicule pe baza uor pick-up-uri heavy duty populare, de genul celor produse de Ford, dar şi acestea primesc punţi modificate şi multe alte adaptări care le sporesc substanţial capacităţile. Pe lângă asta, pentru cei ce vor ipostaze mai clasice şi mai recunoscute, cei doi nu şi-au pierdut dragostea pentru Unimog şi modifică şi asemenea vehicule pentru expediţii.
Şi pentru că au fost chiar ei în situaţia unor asemenea călători nomazi prin lume, au simţit pe propria piele nevoile care apar, iar astfel camioanele lor au funcţionalităţi despre necesitatea cărora unor călători începători nici nu bănuiesc, dar care cu siguranţă vor fi utile în viitoarele aventuri. Şi apoi cei doi pot oricând spune „crede-ne, am călătorit şi noi prin lume cu anii, am gustat pe propria piele din experienţa unei asemenea vieţi, şi ştim mai bine ca oricine ce prieşte cu adevărat”.
Foto: Bucătăria şi spaţiul interior al unui camion de expediţie, construit de cei doi

Vezi mai jos şi un video în care Mike şi Rene prezintă şi câteva din camioanele excentrice pe care le au în producţie la atelierul lor. În ciuda faptului că sunt compacte, acestea sunt atât de fascinante şi de bine gândite, încât te inspiră inevitabil să porneşti în lumea mare cu ele.
0
8,836
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!