(VIDEO) Asta e o Volga GAZ-24 cumpărată cândva în China şi restaurată în zilele noastre

17 Februarie 2022, 12:14
Redacţia PiataAuto.md
Azi industria auto chineză e în plin avânt, cu zeci de milioane de maşini produse pe teritoriul ţării, dar au existat şi timpuri când în China se produceau puţine automobile, iar una din ţările din care se importa cel mai mult era URSS. Prin urmare, chinezii cu vârste mai înaintate care au trăit în oraşe mai mari îşi amintesc şi azi de exemplare Lada, Volga, Moskvich.
Autorii unei emisiuni auto din China menţionează că din câte ştiu ei, în China nu mai există nici un Moskvich care să fi supravieţuit până azi. În schimb, există exemplare Lada şi Volga păstrate sau restaurate, deşi şi acestea nu sunt foarte multe la număr. Iar ieri aceştia au adus în emisiunea lor cel mai fascinant exemplar de Volga GAZ-24 pe care l-au găsit în China!
E o Volga cu motor standard, însă e vopsită în renumita culoare neagră, semn că are probabil şi ea în spate o istorie de a fi servit unor misiuni de stat. Restaurarea făcută maşinii a vrut să-i păstreze cât mai mult din aspectul autentic şi original, dar cunoscătorii istoriei acestui model vor observa o neconcordanţă a grilei cromate din faţă cu mânerele uşilor, acestea din urmă fiind aplicate începând cu versiunea GAZ-24-10.
Şi interiorul este mai modern decât sugerează grila frontală, deci, putem să admitem că proprietarul a pus grila pentru a-i reda un aspect mai clasic şi mai frumos acestei maşini. Totodată la interior scaunele au fost tapiţate cu piele într-o manieră mult mai modernă decât ceea ce exista pe maşina originală, deci şi scaunele par a fi altele, de fapt.
Dar, într-o ţară în care pasiunea pentru aceste exemplare Volga e mult mai rarefiată, iar piesele originale cu siguranţă pot fi găsite mult mai greu într-un proiect de restaurare, chiar şi o asemenea ipostază e una admirabilă.
Emisiunea de mai jos e una în care această Volga e prezentată pe larg şi chiar condusă, dar, din păcate nu există subtitre decât cele în chineză. Prin urmare, doar dacă se întâmplă să cunoşti această limbă, ai putea să priveşti întregul video, altfel cel mai probabil vei da scroll la unele momente-cheie doar pentru a vedea starea frumoasă a acestei Volga din China.
0
2,013
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!