(VIDEO) Brabus lansează prima motocicletă din istoria sa

11 Februarie 2022, 12:09
Ilie Toma
Brabus face un nou pas major în istoria sa astăzi şi lansează prima motocicletă care poartă emblema şi semnătura renumitului atelier. Noua motocicletă poartă numele de Brabus 1300 R şi e modificată pe baza unui model KTM.
La bază motocicletei Brabus a stat modelul KTM 1290 Super Duke R Evo, model care a fost lansat de către cei de la KTM de curând, în noiembrie 2021. Acesta e deja unul din cele mai performante şi avansate tehnologic modele din lume, având un motor V2 la 75 grade, cu 4 valve per cilindru, de 1,301 cm cubi, care dezvoltă 180 CP şi 140 Nm, cântărind doar 180 kg, deci având un raport la gol de 1 kg la 1 CP. E interesant că motocicleta originală are deja un sistem de eşapament dintre cele mai apreciate din lume, de la Akrapovic, din titan, frâne Brembo, ambreiaj PASC. Deci, ce a mai putut face Brabus în plus pentru această motocicletă?
De fapt, la motor nu a făcut absolut nimic. Cei de la Brabus recunosc că 180 CP la 9,500 rpm şi 140 Nm la 8,000 rpm nu mai lasă loc de perfecţionare. Surprinzător, dar Brabus a modificat eşapamentul Akrapovic cu unul propriu cu ţeavă dublă, o decizie care cu siguranţă nu va fi placul multor amatori de motociclete.
De asemenea, Brabus a schimbat şi suspensia adaptivă originală cu una proprie, dar care vine tot de la acelaşi producător, WP Apex, şi oferă ceva mai multe regimuri, inclusiv unul de circuit.
Cei de la Brabus au mai creat şi un set de jante noi, cu 9 spiţe, au mai instalat o şa cu încălzire, au vopsit cadrul în culoare neagră, şi au făcut şi câteva modificări estetice, motocicleta urmând a fi oferită doar în două scheme de culori — Magma Red sau Signature Black. S-au modificat şi blocurile optice, pentru ca prima motocicletă Brabus să se poată vedea de la o poştă.
În fine, e la fel de curios că motocicleta originală de la KTM era limitată la doar 500 de exemplare, care urmau a fi produse pe parcursul anului 2022. Brabus anunţă că motocicleta lor e limitată la exact 77 exemplare, în cinstea anului 1977, în care a fost fondată Brabus. Deci, atelierul german marchează 45 de ani de istorie în acest an, iar această motocicletă e un capitol nou pentru cei de la Brabus.
Ceea ce nu anunţă azi atelierul german e preţul primei sale motociclete. Modelul original de la KTM, însă, porneşte de la aproape 22,000 dolari în SUA, deci ne putem aştepta cel puţin la o sumă de cel puţin 29 mii euro şi mai mult.
Vezi mai jos şi un prim video cu noua motocicletă Brabus, în care se poate auzi şi sunetul acesteia cu eşapamentul modificat.
0
2,566
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!