(VIDEO) Cum înaintează o maşină de Formula 1 pe zăpadă, cu anvelope cu crampoane, în mâinile lui Max Verstappen

6 Februarie 2022, 11:32
Redacţia PiataAuto.md
Dacă te-ai întrebat vreodată ce ar putea face o maşină de Formula 1 în afara obişnuitelor circuite sportive, unde se ţin grand prix-urile, atunci află că răspunsul poate fi foarte divers, cu niţel curaj şi mici adaptări tehnice.
Acum câteva luni, cei de la echipa Red Bull luaseră un bolid mai de demult şi făcuseră un road trip prin Cehia cu el, înainte asta de ridicându-i garda la sol, ca să poată merge pe denivelările lumii reale. Acum, însă, un bolid de Formula 1 al aceleiaşi echipe a fost pus pe un circuit acoperit cu gheaţă şi zăpadă din Austria, iar la volan a fost chiar campionul mondial din 2021, Max Verstappen.
Maşina a fost pregătită cu anvelope diferite, cu profil mai înalt şi mai ales mai înguste, ca să genereze forţă de apăsare mai mare, iar pe lângă asta, anvelopele au avut şi crampoane mari, care să le ajute să se fixeze de zăpadă şi gheaţă la viteze mari.
În rezultat, bolidul din mâinile lui Verstappen chiar a reuşit să atingă viteze mari, jonglând frumos cu aderenţa, până la nivelul unei măiestrii, iar alături a mai fost şi o motocicletă, condusă şi ea de un pilot legendar, Franky Zorn.

Vezi totul în video-ul de mai jos, filmat în Austria.
0
2,760
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!