(VIDEO) De ce să nu te bazezi pe semaforul de pe drumul cu care te intersectezi, pe exemplul unui camion din Chişinău

21 Februarie 2022, 09:53
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie periculoasă a fost surprinsă azi dimineaţă în Chişinău, care nu a sfârşit cu un accident doar datorită atenţiei sporite a mai multor şoferi.
La intersecţia străzii Ismail şi Bucureşti, semaforul de pe Ismail arăta roşu, iar de ambele părţi ale intersecţiei vehiculele staţionau regulamentar. La un moment dat, însă, un camion porneşte din partea opusă, iar peste câteva clipe maşinile care veneau pe Bucureşti din direcţia străzi Ciuflea frânează brusc în faţa camionului care traversa neregulamentar intersecţia. Toate maşinile au reuşit să frâneze, dar faptul traversării la roşu a camionului nu poate fi negat. Marea întrebare este de ce un şofer profesionist ar porni la roşu într-o asemenea intersecţie aglomerată, provocând atâtea riscuri?
Apoi am găsit răspunsul analizând de câteva ori video-ul. Semaforul la care ar fi trebuit să privească şoferul de camion e poziţionat deasupra, înainte de intersecţie. Se pare că şoferul de camion a ales să privească la semaforul de pe drumul cu care se intersecta, adică cel de pe Bucureşti, aşteptând ca acel semafor să se facă roşu, prezumând că tot atunci semaforul său se va face verde. Şi exact aici e problema, or, semafoarele de pe strada Bucureşti la această intersecţie sunt asincrone — adică din direcţia Tighina se aprinde mai devreme roşu, pentru ca acei ce vin din direcţia Ciuflea să aibă timp să vireze la stânga pe Ismail. Exact acelaşi principiu e aplicat şi pe Ismail, semaforul din direcţia 31 August aprinzându-se mai devreme, pentru ca acei ce vin dinspre Pan Halippa să aibă timp să vireze la stânga pe Bucureşti. Prin urmare, nu trebuie să te bazezi pe semaforul de pe drumul cu care te intersectezi, pentru că acel semafor operează după un alt timp.
Vezi mai jos întreaga situaţie surprinsă azi dimineaţă.

Sursa video: Facebook / grupul Lista AutoHam Moldova / Andrei Cazacu
0
6,796
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!