(VIDEO) De ce şi pietonii trebuie să oprească în faţa ambulanţei, într-un exemplu surprins azi în Chişinău

14 Februarie 2022, 09:58
Redacţia PiataAuto.md
E cât se poate de clar că ambulanţele cu girofar inclus ar trebui să aibă prioritate absolută la traversarea unei intersecţii. În ţara noastră, însă, unii pietonii consideră în mod eronat că trecerea de pietoni le garantează prioritate inclusiv în faţa vehiculelor cu girofar precum ambulanţele sau pompierii, şi de multe ori sunt surprinse cazuri când pietonii continuă să traverseze nestingherit, mizând că aceste vehicule trebuie să oprească.
O asemenea situaţie a fost surprinsă şi azi dimineaţă pe strada Ismail din Chişinău. Pietonul în această imagine se deplasează mai repede, dar oricum îşi pune propria viaţă în pericol, ambulanţa fiind nevoită să încetinească pentru a nu-l lovi. Din fericire, totul a sfârşit cu bine în imaginea de azi, dar e un exemplu care ar trebui să ne amintească tuturor de ce pietonii nu au prioritate în faţa ambulanţei şi trebuie să oprească pentru a-i permite acesteia să treacă.
În primul rând, explicaţia vine dintr-un bun simţ elementar. Dacă e o ambulanţă cu girofar sau un pompier, e clar că e o urgenţă şi atunci pietonul trebuie să oprească pentru a permite acelei ambulanţe să meargă cât mai repede spre urgenţa sa, nu să oprească cedând trecerea pietonilor la fiecare zebră din oraş. În al doilea rând, pentru că şi regulamentul circulaţiei rutiere spune asta. Articolul 116, care stipulează când pietonilor le este interzis să traverseze drumul, are la punctul d) interdicţia pentru cazul în care se apropie un vehicul cu regim prioritar de circulaţie, care emite semnale luminoase şi sonore. Prin urmare, nu e doar un gest de bun simţ, ci şi o cerinţă legală.

Vezi mai jos situaţia surprinsă azi dimineaţă în Chişinău.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Pavel Popovici
0
10,407
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!