Aceasta e noua Alpina B4 Gran Coupe, modelul elegant, dar cu putere apropiată de BMW M4

30 Martie 2022, 15:29
Ilie Toma
Alpina anunţă azi lansarea unui nou model în gama sa, B4 Gran Coupe, care e, fireşte, o reinterpretare a noului BMW Seria 4 Gran Coupe. Maşina debutează într-o culoare albastră specifică numelui Alpina, jante elegante şi mai mult crom pe calandrul frontal, dar mai impresionant e substratul său tehnic.
Noul model Alpina face uz de motorul de 6 cilindri în linie, de 3.0 litri, biturbo, al celor de la BMW, sau mai exact de 2,993 cm cubi. Acesta a fost adus la o putere de 495 CP, deci doar un pic mai puţin decât cei 510 CP ai unui M3 sau M4 Competition. Cuplul maxim oferit de noul model Alpina e de 730 Nm.
Cutia automată a rămas a fi una de origine ZF, cu un mici retuşări făcute de Alpina. Maşina accelerează de la 0 la 100 km/h în numai 3.7 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge e de 301 km/h! Şi asta în pofida faptului că e destul de grea, cântărind 1,965 kg.
Modelul celor de la Alpina e, însă, unul cu tracţiune integrală, care explică o parte din greutate, dar şi timpul atât de bun de acceleraţie.
Interiorul foloseşte o piele maro fină, dar din habitaclu par să fi dispărut cusăturile tipice de verde şi albastru Alpina şi acele combinaţii similare de pe tapiţerie. Totul pare mult mai standard acum.
Însă, ca întotdeauna, producţia exemplarelor Alpina va fi limitată, iar la interior va fi prezentă o placă specială, cu indicarea numărului de ordine, iar istoricul fiecărei maşini va fi documentat şi arhivat pe întreaga durată de viaţă a maşinii, pentru a-i reda fiecărui exemplar potenţialul de a fi unul valoros, de colecţie, şi după mulţi ani de la achiziţie.
0
1,232
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!