După camioane, Mercedes anunţă şi încetarea livrărilor de maşini spre Rusia şi oprirea producţiei la uzina de lângă Moscova

3 Martie 2022, 09:58
Redacţia PiataAuto.md
Cei din Rusia vor mai rămâne fără una din mărcile premium preferate, Mercedes-Benz. Compania germană a anunţat că încetează livrările de la toate fabricile sale de pe mapamond către Rusia, iar fabrica pe care o are lângă Moscova îşi opreşte producţia pe un termen nedeterminat.
Fabrica Mercedes de lângă Moscova are nici 3 ani de când a fost construită şi inaugurată. Primele maşini au început a fi produse acolo în aprilie 2019, iar uzina are o capacitate de 25,000 unităţi anual. Aici erau fabricate modele precum E-Class, GLS, GLE şi GLC.
Acum trei zile, Daimler a anunţat o decizie similară, dar mult mai importantă la nivel strategic, care se referea la întreruperea colaborării cu Kamaz, oprirea producţiei camioanelor Mercedes la uzina Kamaz şi încetarea trimiterii componentelor pentru camioanele Kamaz care folosesc inginerie Mercedes.
Ieri şi BMW a anunţat o decizie similară de a înceta livrările spre Rusia şi de a nu mai produce automobile la fabrica din Kaliningrad. Tot ieri şi Ford a făcut un anunţ similar, situaţia în cazul Ford fiind mai gravă, întrucât acesta e acţionar cu 50% în uzinele Sollers, care asamblează nu doar modele Ford, ci inclusiv Mazda, Isuzu, Aurus, dar şi motoare ZMZ şi camionete GAZelle. În contextul războiului din Ucraina şi sancţiunilor drastice aplicate Rusiei, lista producătorilor care anunţă asemenea decizii devine tot mai mare, fiind completată cu noi şi noi anunţuri similare.
1
1,055
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!