Mitsubishi a vândut fabrica sa din Japonia, unde asambla modelul Pajero, unui producător de hârtie igienică

21 Martie 2022, 10:26
Redacţia PiataAuto.md
Declinul celor de la Mitsubishi a atins un nou nivel simbolic, prin anunţul oficial al vânzării fabricii sale din Japonia, situată în prefectura Gifu, unde se asambla anterior modelul Pajero, către un producător de hârtie igienică. Efectiv, la această fabrică niponă, considerată cândva un etalon al ingineriei şi randamentului industrial al Mitsubishi, se vor produce role de hârtie igienică şi alte produse auxiliare de igienă.
Fabrica din Gigu, poreclită adeseori „Pajerotown”, adică orăşelul Pajero, e una din cele 3 fabrici Mitsubishi Motors, care mai rămăseseră active în Japonia. În apogeul succesului său, aici se produceau 170,000 vehicule anual, însă declinul Mitsubishi din ultimii ani au adus-o la un volum de doar 63,000 maşini produse în anul 2019, spre exemplu. Per total, în 2021 Mitsubishi Motors a produs doar 400,000 maşini în Japonia, în scădere cu 30% faţă de anul 2019, pe fundalul crizei de semiconductoare, dar şi a cererii scăzute pentru unele modele precum Pajero. Şi nu e de mirare, or, Pajero, oricât de legendar şi bun ar fi, are ani buni de când a îmbătrânit pe piaţă şi nu se mai bucură de vreun succesor.
Având o asemenea evoluţie, în august 2021 Mitsubishi a decis oprirea producţiei la fabrica din Gifu şi păstrarea a doar două fabrici în Japonia, care au o capacitate totală de producţie de 620,000 vehicule anual, departe de cifrele actuale de producţie a mărcii la ea acasă. Totodată, Mitsubishi spunea în 2021 că planifică să construiască o fabrică în Bangladesh.
Acum a fost anunţat că fabrica Mitsubishi din prefectura Gifu a fost cumpărată de Daio, un producător a mai multor tipuri de hârtie, inclusiv hârtie de birou, dar şi hârtie igienică şi şerveţele de bucătărie. Costul tranzacţiei a fost de doar 34 milioane de dolari, un preţ infim pentru o uzină considerată cândva un etalon industrial, iar cei de la Daio au anunţat fabrica preluată de la Mitsubishi va produce şerveţele de bucătărie şi hârtie igienică.
1
8,831
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!