Poligonul, exclus de la examenele auto în Moldova, dar elementele lui vor fi incluse la testarea în oraş

24 Martie 2022, 08:57
Redacţia PiataAuto.md
Agenţia Servicii Publice din Moldova, cea responsabilă şi de examinarea conducătorilor auto şi eliberarea permiselor de conducere, a anunţat ieri schimbări importante în modul în care vor avea lor examenele auto. Cea mai importantă schimbare e că proba poligonului a fost exclusă în totalitate din programul de examinare, dar această schimbare vine şi cu precizări esenţiale.
Astfel, până în prezent examenul practic conţinea o etapă separată pe un poligon specializat, unde se efectuau manevre tipice, precum pornirea în rampă accentuată, şi tot soiul de manevre de întoarcere şi parcare, după care urma şi etapa de traseu, de obicei de oraş, unde elevul se deplasa în condiţii de trafic real, sub supravegherea examinatorului. Conform noilor modificări, etapa poligonului se exclude în totalitate, însă o mare parte din elementele ei vor fi incluse în etapa traseului de oraş.
Asta înseamnă că elevii care dau examen vor trebui să execute pornirea în rampă accentuată în condiţii de trafic real, la fel ca şi întoarcerea din 3 mişcări sau parcarea sub unghi drept. Date fiind variabilele traficului real, efectuarea acestor probe în oraş nu simplifică neapărat examenul, ba chiar pentru unii l-ar putea face mai dificil. Dar, cel puţin va fi un examen în scenarii reale de condus.
Pe lângă asta, ASP a mai anunţat că cei care vin să susţină examenul auto vor avea de adunat mai puţine hârtii, pentru că o mare parte din acte vor fi verificate în sistemele informatice, fără nevoia prezentării lor fizice. Aici se includ cazierul contravenţional, adeverinţa medicală şi actul de studii al şcolii auto.
0
8,169
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!