Poliţia din Germania foloseşte maşini civile pentru a patrula parcările de camioane şi anunţă despre prinderea hoţilor de combustibil

18 Martie 2022, 15:04
Redacţia PiataAuto.md
În ultima jumătate de an problema furturilor de carburant direct din parcările de camioane s-a accentuat foarte mult în mai multe ţări din Europa, inclusiv în Germania. Şoferii de camioane au ajuns să se plângă că acest furturi se transformă într-un fenomen masiv, cerând ca autorităţile sî intervină pentru protejarea lor în timpul staţionării în parcări. Ei bine, poliţia din Germania a anunţat că operează deja cu maşini civile pentru a patrula parcările şi chiar a dat detaliile prinderii unor hoţi organizaţi, căutaţi de aproape un an.
O patrulă civilă a observat un camion în parcarea Geisberg-Nord, şoferul căruia, la ora 01:30 noaptea, avea un comportament ciudat. Poliţia a decis să-l urmărească, iar acesta a decis să iasă din parcare înapoi de autostradă. Poliţia l-a urmărit până într-o altă parcare, Silberbach-Nord, unde acesta îşi căuta din nou un loc comod într-o manieră suspicioasă. Nereuşind nici aici să-şi găsească locul potrivit, a mers mai departe, spre o parcare mai mare, Rothensteig-Nord, dar această parcare era parţial în reparaţie şi nici aici protagonistul nu şi-a găsit locul potrivit de operare. Într-un final, după ce l-au mai urmărit o perioadă, poliţiştii au decis că au suficiente motive de suspiciune pentru a opri camionul şi a-l verifica, aşa că l-au tras pe dreapta în parcarea de lângă Crailsheim.
Aici au verificat iniţial şoferul şi pasagerul său şi s-a dovedit că şoferul, în vârstă de 34 de ani, era dat în căutare de poliţia din Germania pentru furturi de combustibil din parcări, primul caz în care acesta fusese implicat având loc încă în februarie 2021. Poliţiştii au purces la verificarea remorcii camionului şi au descoperit acolo o pompă de combustibil, un furtun lung şi 17 canistre pline cu diesel, fiecare a câte 25 litri, deci 425 litri de combustibil deja stocat în remorcă, aproape sigur furat în aceeaşi noapte. Poliţiştii au mai descoperit şi faptul că plăcuţa de înmatriculare era manipulată, o literă L fiind transformată să pară a fi un U.
În rezultat, poliţiştii au reţinut cei doi hoţi, înaintându-le acuzaţia pentru furt calificat şi pentru utilizarea frauduloasă a plăcuţelor de înmatriculare. Din câte se pare, dat fiind nivelul de organizare şi faptul că unul din hoţi era căutat de un an, patrula civilă a poliţiei a dat peste un grup organizat, care a comis furturi în proporţii uriaşe în acest răstimp.
0
8,976
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!