(VIDEO) Cum sună şi cum merge un Mercedes S-Class W220 din 1999, cu V8 sub capotă, pe autostrăzile fără limită de viteză din Germania

25 Martie 2022, 18:52
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-Benz S-Class din generaţia W220 a avut cele mai bivalente aprecieri dintre toate generaţiile de S-Class. Unii îl adorau pentru confortul modernizat, gama de motoare interesantă şi silueta alungită, alţii dimpotrivă, spuneau că e o continuare nedemnă a gloriosului W140. Dar, totuşi, au existat versiuni care trezesc şi azi admiraţia.
Una din ele e şi motorizarea S430, care avea sub capotă V8-ul M113, de 4.3 litri, cu câte 3 valve per cilindru. Pe S-Class W220 acest propulsor livra 280 CP şi 400 Nm, toţi transmişi către puntea spate, or, această generaţie de S-Class nici nu avea încă tracţiune integrală opţională, cum se întâmplă azi.
În video-ul de mai jos, un asemenea S430 e galopat pe autostrăzile fără limită de viteză din Germania. Primul lucru care se face observat e sunetul savuros al motorului V8. Chiar dacă S-Class e o limuzină luxoasă şi bine izolată fonic, sunetul pătrunzător de V8 se face auzit cât se poate de bine la turaţii mari în habitaclu. Dar, se poate vedea şi ţinuta rutieră a acestui S-Class la viteza sa maximă, în jurul valorii de 250 km/h. Unii ar putea spune cu siguranţă că şi modelele mai noi dar şi predecesorii său, precum W140 sau W126, aveau o ţinută cel puţin la fel de bună.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,311
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!