(VIDEO) Un Audi RS3, cu 5 cilindri în linie, se duelează cu un BMW M3 Competition

11 Martie 2022, 13:58
Redacţia PiataAuto.md
Aşa cum despre BMW se spune adeseori că e maestrul motoarelor cu 6 cilindri în linie, e la fel de potrivită să spunem că Audi e maestrul celor cu 5 cilindri în linie, fiind, de fapt, unul din puţinii producători care mai produce motoare cu asemenea arhitectură în zilele noastre. Dar aceste propulsoare cu 5 cilindri fac parte din istoria glorioasă şi identitatea Audi, şi orice fan ar spune că preferă ca Audi să nu renunţe niciodată la el. Şi deocamdată nu a renunţat, un asemenea motor existând şi pe actualul Audi RS3.
Şi precedenta generaţie RS3 a avut aceeaşi arhitectură şi tocmai de asta a rămas în memorie drept un model legendar. Noul RS3 scoate 400 CP din cei 2.5 litri ai săi, pe care-i trimite tuturor patru roţi printr-un sistem de tracţiune integrală quattro. Ei bine, şi în video-ul de mai jos, un asemenea Audi RS3 Sportback are parte de un duel cu un BMW M3 Competition — unul din cele mai delicioase modele BMW din timpurile noastre, dar care vine aici cu tracţiune doar pe puntea spate, unde-şi pune toţi cei 510 CP ai săi.
La început, când anvelopele sunt reci, Audi e în avantaj evident datorită tracţiunii integrale şi puterii suficient de mari încât să nu se lase ajuns până la final. Către sfârşit, BMW-ul cu anvelope încălzite rămâne în urmă la linia de start, însă se revanşează datorită puterii mai mari până la finiş. Dar, acest duel e unul din care ambele maşini ies cu onoarea curată. Pentru că ambele sunt printre cele mai bune modele ca şi inginerie din ceea ce iese pe porţile fabricilor lor. Vezi întregul duel, cu toate reprizele lui, în video-ul de mai jos.
0
1,639
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!