(VIDEO) Acesta e cel mai puternic iaht compact din lume, cu design Lamborghini şi două motoare diesel V12 de MAN

2 Aprilie 2022, 12:12
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva luni, Lamborghini şi o companie producătoare de iahturi pe nume Tecnomar au anunţat că vor produce cel mai puternic iaht din lume, într-un număr limitat la 63 de exemplare. Iahtul prezentat avea un design superb, inspirat din formele Lamborghini, şi avea şi o performanţă pe măsură, de 4,000 CP. Era ţinut în secret doar preţul. Acum, însă, o companie germană a scos la vânzare un asemenea iaht nou şi astfel a devenit cunoscut şi preţul.
Fireşte, primul şi cel mai fascinant element al acestui iaht e designul său, cu forme ascuţite şi proeminente, exact ca şi la Lamborghini. Aceleaşi linii, aceleaşi elemente de hexagon, aceleaşi materiale uşoare folosite în construcţie, ba chiar sunt prezente şi nişte elemente structurale neobişnuite pentru iahturi, precum acoperişul suspendat până spre spate.
Până şi volanul e unul de Lamborghini, tapiţeria a o Alcantara ca în supercar-urle italiene, iar cadranele de bord folosesc aceleaşi forme şi stiluri de litere ca şi maşinile mărcii. Fireşte, în condusul iahtului se şi stă într-un scaun similar cu cele din maşini.
Pot exista mai multe configuraţii de interior, cu un singur dormitor mare, unul mai mare şi unul mai mic, sau mai multe dormitoare mai mici. Şi pentru un iaht de scump, nu puteau lipsi tot soiul de dotări de lux de la interior. Însă cea mai mare opulenţă vine de la puterea şi performanţa de care e capabil acest iaht.
Are două motoare V12! Dar nu sunt nişte V12 de pe Lamborghini, care să ardă benzina şi să scoată scântei pe eşapament, ci sunt motoare V12 diesel, produse de MAN. Da, acel producător de camioane, care mai are şi divizii de producţie a motoarelor industriale, iar acest motor V12 a fost special proiectat pentru a fi cel mai puternic motor de iaht din lume.
Are 24.0 litri cilindree, livrează 2,000 CP şi un cuplu imens de 6,520 Nm. Cu două asemenea motoare, iahtul cu emblemă Lamborghini are 4,000 CP la activ şi un total de 13,040 Nm! Viteza de croazieră e de 74 km/h, iar viteza maximă e de 111 km/h, ceea ce e peste cifrele normale ale unor asemenea iahturi rapide de lux.
Foto: Cele două motoare V12 MAN instalate pe iaht

Iahtul are un rezervor de 3,500 litri de motorină, cu care poate naviga circa 400 km. Deci, un consum de circa 875 litri/100 km. La viteze mai moderate, consumul va scădea esenţial.
Şi dacă inevitabil ajungem să ne gândim cât de mult ar costa un plin al acestui iaht, costurile vor fi oarecum justificate în raport cu preţul de achiziţie al unui asemenea Lamborghini maritim. Preţul standard, afişat de compania germană de care vorbeam mai sus, era de 5,335,000 euro iniţial, cu tot cu taxe, dar acum e oferit cu reducere, ajungând să coste 4.88 milioane cu taxe şi 4.1 milioane fără tva-ul german.
Vezi mai jos şi o incursiune video pe acest Lamborghini, în care apare primul asemenea exemplar produs şi anunţat acum câteva luni.
0
12,140
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!