Pentru că au rămas fără majoritatea mărcilor occidentale, designerii ruşi au schiţat cum ar putea arăta un UAZ Buhanka cu confort de V-Class

1 Iunie 2022, 18:29
Redacţia PiataAuto.md
Pentru că din Rusia au plecat deja aproape toate mărcile occidentale şi japoneze, deficienţa mai ales de mărci premium se simte tot mai acut. Dacă în nişa maşinilor mai bugetare, mai există unele mărci, mai ales chinezeşti, care promit să continue producţia sau livrările, atunci mărci precum Lexus sau Mercedes au cam devenit istorie în Rusia. Iar asta i-a făcut pe designerii unui studiou, numit Quto, să-şi schiţeze un o versiune premium a lui UAZ Buhanka, versiune care pretinde a oferi un confort de Mercedes V-Class în interiorul cutiei de Buhanka.
Designerul, pe nume Nikita Chuiko, a vopsit Buhanka într-un gri mat pe dinafară, echipând-o cu o bară de protecţie în stil de G-Class. I-a pus şi roţi în stil de Mercedes-AMG G-Class, de un diametru imens, după care par să se întrezărească frânele cu tamburi, de diametru mic. Balamalele şi oglinzile au rămas neschimbate, la fel ca şi cauciucul din jurul geamurilor, pentru a nu supra-tehnologiza maşina.

Interiorul, însă, a vrut să fascineze prin opulenţă şi dacă la partea de sus se mai văd niturile cu care a fost prinsă pielea, partea de jos aduce nişte tronuri de tipul celor din Mercedes-Maybach sau V-Class cu scaune opţionale. Pe consola dintre scaune, pe lemn, nu lipseşte logo-ul UAZ. Logo-ul UAZ a fost adăugat, însă, de pe tableta centrală designerul a uitat să şteargă ceea ce pare a fi inscripţia Maybach.
Fireşte, o asemenea Buhanka e mai utopică decât orice zvâcniri şi promisiuni din lumea auto din Rusia din ultima vreme. Dar, însăşi crearea ei spune mult despre starea în care a ajuns industria şi despre perspectivele acesteia.
0
4,811
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!