Service-urile auto din Rusia rămân fără vopsea pentru maşini din cauza sancţiunilor şi plecării majorităţii companiilor de pe piaţă

16 Iunie 2022, 12:14
Redacţia PiataAuto.md
Sancţiunile internaţionale, aplicate Rusiei în contextul războiului din Ucraina, dau efecte dintre cele mai diverse, iar aceste efecte încep a fi simţite de către micile companii şi oameni. Dacă acum câteva zile un vlogger din Rusia semnala că în ţara sa aproape că n-au mai rămas uleiuri conforme pentru motoarele moderne, acum aflăm că service-urile auto încep a simţi un deficit acut de vopsea modernă, aplicabilă automobilelor contemporane.
Problema insuficienţei de vopsele auto vine din cauza plecării de pe piaţa Rusiei a majorităţii companiilor care produceau şi livrau asemenea vopsele. Cea mai mare companie de pe piaţa Rusiei era 3M, care a sistat mai demult livrările, iar acum ultimele stocuri importate înainte de sistări sunt vândute, după care nu vor mai exista alte importuri în Rusia. O situaţie similară s-a format şi în cazul companiilor PPG, Quickline, AkzoNobel. Aceste companii asigurau împreună cea mai mare parte a vopselelor de import.
În cazul vopselelor produse în Rusia, situaţia e similară cu cea din cazul uleiurilor de motor. Producţia finală era desfăşurată în Rusia, însă componentele cheie erau importate din Germania, SUA, Italia. Trei producători cei mai mari nu mai pot produce vopsele pentru automobilele contemporane din cauza lipsei acestor componenţi chimici.
În rezultat, service-urile auto luptă acum pentru ultimele stocuri rămase la distribuitori sau fabrici, iar unele service-uri mai mici nu mai pot cumpăra deloc vopsele corespunzătoare. Situaţia nu pare să aibă o soluţie rapidă, prin urmare pe termen scurt şi mediu tot mai multe maşini din Rusia s-ar putea pomeni în situaţia în care vopsirea la nivelul cuvenit să fie imposibilă şi să aleagă între vopsele de contrabandă de calitate îndoielnică sau între vopsele de calitate şi culori diferite.
0
1,303
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!