(VIDEO) Cadillac va participa la Le Mans anul viitor, cu un bolid fascinant, care va alunga plictiseala din cursa de 24 de ore

14 Iunie 2022, 14:11
Redacţia PiataAuto.md
Week-end-ul precedent a avut loc cursa de 24 de ore de la Le Mans, o cursă care a fost din nou câştigată de Toyota, în lipsa oricărui concurent real. Într-o analiză publicată de noi sâmbătă, înaintea cursei, anticipam acel rezultat şi mai spuneam că Le Mans trece printr-o criză identitară de prea puţini concurenţi care aspiră la victorie, criză care e pe cale să fie revigorată, însă. Iar una din cele mai eficiente pastile administrate e acest Cadillac, care va concura în ediţia de anul viitor şi care va aspira pentru marele titlu, alungând plictiseala din Le Mans.
În toată istoria de 90 de ediţii de la Le Mans, când un producătorul american venea în forţă de la Le Mans, urma o perioadă intensă şi frumoasă de câţiva ani, în care competiţia era cu adevărat intrigantă. Iar acum istoria e pe cale să se repete, într-un mod şi mai frumos! Pentru că de această dată americanii vin la Le Mans cu un V8 nou, ajutat de un sistem hibrid!
Acesta e Cadillac GTP Hypercar, bolidul pregătit pentru ediţia de anul viitor de la Le Mans, în clasa hypercar, cea mai puternică. Are un sistem de propulsie format dintr-un nou motor V8 de 5,5 litri, ajutat de propulsia electrică.
Cei de la Cadillac nu dezvăluie multe detalii din ingineria viitorului sistem, dar cu siguranţă acesta va fi unul în măsură să dea fiori celor de la Toyota şi altor viitori concurenţi, aşteptaţi pentru ediţia viitoare.
Prima apariţie a noului bolid Cadillac pe un circuit va avea loc în ianuarie 2023, în cursa de la Daytona. Din video-ul de mai jos se poate desluşi deja că maşina va avea un sunet extraordinar de frumos.
0
4,329
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!