(VIDEO) Cum arată un întreg oraş de 575 de buncăre din SUA, fiecare din ele fiind o casă completă pregătită de orice scenariu

7 Iunie 2022, 16:18
Redacţia PiataAuto.md
Ideea de avea adăposturi pregătite pentru cele mai cumplite scenarii a atras de mult timp un număr mare de oameni. Dar, în contextul războiului din Ucraina, mult mai mulţi şi-au amintit de buncăre, atât de cele mari, pregătite pentru un număr mare al populaţiei, precum cele din Finlanda, cât şi buncărele mai mici, de mărimea unei case, create pentru adăpostirea unei familii. Ei bine, în SUA există un adevărat oraş izolat, cu 575 de buncăre individuale, întinse pe un teritoriu imens, iar fiecare din acele buncăre e o casă complet pregătită pentru orice scenariu.
Oraşul de buncăre o fostă bază militară, dezactivată încă în anii 1960, iar actualii proprietari au transformat acea bază în cea mai mare comunicate de buncăre din lume, or, nicăieri altundeva pe planetă nu există un alt loc în care se fie conglomerate atât de multe buncăre la un loc.
Oraşul se află în statul Dakota de Sud din SUA, în inima continentului, departe de ambele coaste ale SUA. De asemenea, ca să ajungi la el cu maşina trebuie să mergi zeci de kilometri pe drum nepavat şi denivelat, lucru pe care e preferabil să-l faci un pick-up sau un SUV mai rezistent.
O parte din buncărele de aici sunt deja construite şi definitivate, alte sunt în proces de construcţie, iar altele sunt încă în forma lor brută, curăţată după armată, şi abia aşteaptă a fi construite şi amenajate. Cele care sunt desăvârşite au o ambianţă interioară ce vrea să redea confortul unei case, având asigurate şi funcţionarea autonomă pe o perioadă lungă de timp, dar şi filtre de curăţare a aerului şi tot soiul de alte sisteme care ar trebui să le asigure funcţionalitatea inclusiv în condiţii de contaminare nucleară, dar şi în alte scenarii imaginabile.
Buncărele sunt alocate doritorilor de plăti pentru reconstrucţia lor şi mentenanţa ulterioară, iar membrii noi sunt analizaţi şi acceptaţi de către ceilalţi existenţi, cu motivul că în cazul unor scenarii sumbre cooperarea dintre ei ar fi necesară şi, respectiv, pot fi acceptaţi doar oameni pregătiţi să coopereze ca într-o comunitate. Odată ce un locatar nou semnează contractul pentru un buncăr, acesta acele configuraţia şi designul viitorului său buncăr, iar acesta îi va fi pregătit.
Fireşte, pot exista multe îndoieli şi întrebări dacă multe buncăre mici şi răzleţe pot asigura cu adevărat supravieţuirea pe termen lung, în contrast cu sistemul de buncăre al Finlandei, cu comunicaţii între ele. E cert însă, că scara uriaşă a acestui oraş de buncăre, şi însăşi existenţa lui, e impunătoare. Vezi totul în video-ul de mai jos, în care protagonistul explorează acest oraş neştiut de buncăre din SUA, izolat de orice trasee asfaltate.
0
2,282
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!