(VIDEO) Lecţii în trafic între două camioane pe o autostradă din Polonia, într-o depăşire lentă în care nimeni nu vrea să cedeze

12 Iunie 2022, 12:28
Redacţia PiataAuto.md
Un camion care merge cu 89 km/h şi altul care-l depăşeşte cu 90 km/h pe banda alăturată, într-o manevră care durează o veşnicie şi ţine tot traficul din spate, înseamnă o situaţie tipică şi prea des întâlnită. În mod ideal o depăşire ar avea sens când cel din faţă merge semnificativ mai lent. De asemenea, odată ce o depăşire ar porni, cel depăşit ar putea reduce un pic viteza, pentru finalizarea mai rapidă a manevrei, or, camioanele sunt limitate la viteza maximă, iar depăşirile sunt înregistrate în tahograf şi ar putea costa scump pe urmă. O situaţie surprinsă recent pe o autostradă din Polonia, arată însă că uneori asemenea dueluri pot ajunge la situaţii de neînţeles.
De ce n-ar reduce camionul depăşit viteza? Ei bine, multe camioane din zilele noastre merg în regim de cruise-control inteligent pe autostrăzi, cu un ritm calculat de sistemele camionului, iar frânarea presupune reajustarea ulterioară, cu o pierdere din ritm şi eficienţă. La ea se mai adaugă şi lipsa dorinţei de a ceda altuia şi alte posibile cauze pe care le ştiu şoferii de camioane. În situaţia din Polonia, unul din camioane ieşise la depăşire pe o autostradă de două benzi pe sens, însă camionul depăşit pare să fi accelerat un pic, astfel încât vitezele celor două camioane aproape că se echivalaseră. După o perioadă de condus paralel, şoferul care depăşea a dat spre dreapta, forţând camionul depăşit să iasă pe acostament ca să evite un accident. Manierele de neînţeles au continuat mai bine de un minut, iar până la urmă şoferul depăşit a frânat şi un accident a fost evitat.
Totul putea sfârşit mult mai grav, însă, or, de la o simplă depăşire încăpăţânată situaţia de mai jos putea degenera într-un accident grav. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
37,469
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!