(VIDEO) Remorca plină cu maşini a unui camion rămas blocat pe o cale ferată în SUA a fost spulberată de un tren de mare viteză Brightline

27 Iunie 2022, 13:47
Redacţia PiataAuto.md
Camioanele din SUA beneficiază de alte reglementări de lungime maximă admisibilă decât cele din Europa, fapt care permite acestora să fie mai lungi şi mai confortabile. Pe autostrăzile drepte, aceste camioane şi remorci lungi nu dau vreo problemă, însă atunci când trebuie să traverseze chiar şi o rampă relativ modestă, pot apărea dificultăţi, cum s-a întâmplat recent în Lantana, Florida.
Remorca a atins vârful rampei cu partea sa inferioară, iar camionul a fost incapabil să o mai tragă sau să dea în marşarier, neavând suficientă aderenţă pentru a învinge blocajul remorcii. După mai multe tentative nereuşite, problema cea mare a venit când semafoarele de la trecerea căii ferate s-au aprins în roşu, iar barierele au coborât, fiind clar că se apropie un tren. S-a dovedit a fi un tren de mare viteză Brightline, care circulă de obicei cu 130 km/h, iar pe anumite segmente poate atinge şi 180 km/h.
Accidentul era iminent şi a fost filmat de martori. Trenul n-a mai putut opri şi a lovit din plin remorca, proiectând maşinile în decor.
Totuşi, nimeni nu a fost rănit, iar la un asemenea impact partea frontală a locomotivei a rămas surprinzător de intactă, semn că a fost proiectată excelent de ingineri.

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,438
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!