Armata SUA a primit primele electrice Hummer EV şi le va testa în condiţii reale pentru a decide dacă le va cumpăra

22 Iulie 2022, 14:34
Redacţia PiataAuto.md
Armata SUA a primit de curând de la divizia militară a GM, GM Defense, primele exemplare ale pick-up-ului electric Hummer EV, pentru ca acestea să fie testate în viaţa reală de militari şi a se estima cât de raţională este achiziţia lor pentru flota armatei.
Maşinile electrice oferite au electromotoare ce însumează 1.000 CP, tocmai pe asta cei de la GM Defense punând un mare accent, menţionând că un asemenea super vehicul ar avea capacităţi de nepreţuit în condiţii militare. Modelul face uz de noile baterii din seria Ultium ale celor de la General Motors, despre care scriam acum câteva zile că vor fi folosite şi la vehiculul lunar pe care GM şi o companie parteneră îl pregătesc pentru NASA. Prin urmare, dacă acele materii sunt bune pentru Lună, vor fi bune şi pentru câmpurile de luptă pe Pământ sau pentru suportul logistic militar cel puţin.
Bateriile dispun de capacitate de a fi încărcate rapid, la 800V, şi pot acumula autonomie de până la 160 km în numai 12 minute de încărcare. Dar, fireşte, în condiţii de luptă sau de câmp, e o mare întrebare cât de disponibile vor fi asemenea surse puternice de încărcare.
Oricât de mult ar fi atraşi militarii de perspectiva unui Hummer electric de 1.000 CP, procedurile armatei SUA prevăd că toate vehiculele care ajuns să fie aprobate pentru flota lor trebuie să treacă înainte de toate programe ample de testare, uneori aceste teste putând dura până la 1-2 ani sau chiar mai mult.
0
1,059
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!