(VIDEO) Croatul Matt Rimac, fondatorul Rimac, arată cât de dificil a fost drumul pentru o companie mică de la conceperea la producţia lui Nevera

12 Iulie 2022, 20:09
Redacţia PiataAuto.md
Rimac Nevera e deja o legendă în lumea auto, hipercar-ul electric de aproape 2 mii de cai-putere fiind în prezent cel mai rapid model din lume. Dar producţia propriu-zisă, de serie, începe abia acum, până acum având loc tot soiul de teste de siguranţă şi de omologare. Şi Matt Rimac, fondatorul companiei din Croaţia care-i poartă numele, arată într-un video publicat azi cât de dificil a fost drumul de la concepere până la producţia de serie, mai ales pentru o companie mică, fondată într-o ţară fără istoric notoriu de industrie auto.
A fost nevoie de 14 automobile construite, iar când ele sunt atât de sofisticate şi de scumpe ca Nevera, asta înseamnă investiţii uriaşe. Iar pe lângă investiţii — timp şi eforturi. Şi multă muncă inginerească, pentru a transforma în realitate o viziune pe care acum 5 ani sau 10 ani aproape toţi o considerau imposibilă.
Azi compania mică din Croaţia a evoluat până la a deveni proprietara Bugatti. Cine ar fi crezut că o companie nou fondată din Croaţia va deveni atât de promiţătoare, încât grupul VW să investească în ei şi să le predea Bugatti în proprietate şi management?
Şi azi acea companie mică din Croaţia a ajuns să construiască cea mai mare clădire industrială din ţara lor, pentru a avea acolo fabrica lor de maşini electrice. Iar până când acea fabrică va fi gata, Matt Rimac şi echipa sa au reconfigurat un fost mall, sau shopping center, să devină fabrica lor temporară! Deci, dacă prin părţile noastre fostele fabrici au devenit mall-uri, aceşti oameni au făcut exact inversul!
Şi iată că după prologul deja senzaţional, pe care l-au scris până acum primele exemplare de pre-producţie, cartea numită Rimac Nevera începe oficial primul capitol, dând start oficial producţiei de serie!
Vezi mai jos un video emoţionant şi sincer, în care liderul acestei echipe de ingineri ne arată cum a fost drumul până aici şi ne arată şi primele modele în producţie.
0
1,215
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!