(VIDEO) Doi proprietari chinezi de Tesla au urcat cu maşinile lor electrice până la tabăra de bază Everest

19 Iulie 2022, 14:10
Ilie Toma
Doi proprietari chinezi ai modelelor Tesla, un Model Y şi un Model X, au reuşit să ajungă cu maşinile lor electrice la tabăra de bază a muntelui Everest, la o altitudine de circa 5.200 metri. Aceştia au pornit din oraşul Chengdu din China, acolo unde trăiesc, şi au parcurs peste 2.300 km până la destinaţie, în Nepal, marea provocare venind atât de la urcările în altitudine, cât şi de la prizele electrice tot mai rare pe măsura apropierii de destinaţie.

Cei doi amici au făcut uz de reţeaua de supercharger-e Tesla din China, mai ales că producătorul american a inaugurat recent asemenea puncte de încărcare pe întreaga distanţă a autostrăzii naţionale G318 din China, o autostradă ce uneşte oraşele Shanghai şi Zhangmu pe o lungime de aproape 5.500 km! Iar pe întreaga lungime acum există suficiente superchagrer-e Tesla, în total compania americană având deja peste 1.800 puncte de încărcare în China!
Toate astea au făcut sarcina celor doi proprietari realizabilă, lor rămânându-le să învingă condiţiile naturii şi ale reliefului. Aceştia au trecut şi prin zone cu temperaturi sub zero şi zăpadă, şi au trebuit să îmbrace şi lanţuri pe roţi, fapt care le-a tăiat din eficienţă.
În schimb, dacă maşinile cu motoare cu ardere internă încep a avea probleme la altitudini mari din cauza aerului mai rarefiat de oxigen, ceea ce le reduce combustia şi puterea, atunci maşinile electrice nu au niciuna din aceste probleme şi pot înainta la fel de vioi chiar şi la 5.000 metri altitudine.
Aşadar, cei doi au ajuns cu bine în decursul a 5 zile de călătorie, un ritm mai mult decât firesc pentru o asemenea provocare, chiar şi pentru o maşină cu motor convenţional.
Vezi un rezumat al acestei experienţe inedite în video-ul de mai jos.
0
1,570
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!