(VIDEO) Un camion Tatra T141, care putea tracta 100 tone, a fost scos dintr-un muzeu din Cehia şi pus să tracteze un tanc

24 Iulie 2022, 11:19
Redacţia PiataAuto.md
Acum o săptămână publicat un articol detaliat despre ingineria neştiută a unui camion fascinant, pe nume Tatra T141, produs între 1957 şi 1970 în Cehoslovacia, al cărui atribut principal era capacitatea de a tracta până la 100 de tone după el. Pentru mulţi dintre cititori, 100 de tone păruse o cifră incredibilă, însă e cât se poate de adevărat, iar în acel articol am şi explicat ce componente din construcţia sa îi permiteau asemenea capacitate de tractare. Ei bine, atunci spuneam că în lume au mai rămas foarte puţine exemplare funcţionale sau în stare bună de Tatra T141. Dar unul dintre aceste exemplare a fost scos dintr-un muzeu din Cehia de curând şi a fost pus să tracteze un ditamai tanc T-34, demonstrând că şi după mai mult de jumătate de secol de când a fost construit, mai e capabil să funcţioneze ireproşabil şi fascinant.
Totul s-a produs la sfârşitul lunii iunie, în apropiere de localitatea Kraliky din Cehia, acolo unde există un muzeu de tehnică militară. Anume acel muzeu deţine acest exemplar de Tatra T141, pe care-l menţine în stare funcţională. Şi tot cei de la muzeu au şi o remorcă, cu platformă joasă, numită P50, pe care au pus şi tancul T-34 pe care-l deţin. Au creat garnitura dintre camion, remorcă şi tanc pentru a face o demonstraţie publică în mişcare în cadrul unui eveniment, numit zilele tehnicii automobiliste, pe care l-au organizat cei de la muzeu.
Iar video-ul de mai jos a surprins acest camion rar de cândva, funcţionând în zilele noastre, într-o privelişte cu şanse foarte rare de a mai fi văzută astăzi, la cât de puţine asemenea camioane au rămas. Sigur, tancul plus remorca nu fac tocmai 100 de tone, ci cam o treime, dar toată acţiunea de mai jos e cât se poate de elocventă pentru ceea ce putea face acest camion Tatra.
1
13,073
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!