Virarea pronunţată a unui camion cu lichid AdBlue în remorca sa a dus la un accident în Germania, care ar trebui predat la şcolile auto

18 Iulie 2022, 14:33
Redacţia PiataAuto.md
Un accident elocvent, care ar trebui predat la şcolile auto, s-a produs săptămâna trecută în apropiere de orăşelul Unna din Germania şi e raportat de poliţie ca un exemplu de legi fizice de care ar trebui să se ţină cont şi care, în esenţă, ar trebui să fie cunoscute unui şofer profesionist.
Aşadar, e vorba de un camion rigid, cu compartiment de încărcare fixat de cadrul său, doar că acesta mai avea anexată şi o remorcă. Spre deosebire de semiremorcile care sunt fixate de camioanele cap tractor şi capătă o fermitate de curs sporită datorită mecanismului de la şi susţinerii pe care o oferă cadrul, o remorcă adiţională încărcată e mult mai puţin stabilă, mai ales dacă e încărcată cu recipiente cu lichid. Or, nu în zadar cantităţile mari de lichide se transportă în cisterne, pentru a atenua efectul fizic al creării valurilor, care pot răsturna vehiculul.
Ei bine, camionul despre care raportează poliţia din Germania avea piese de schimb încărcate în compartimentul său principal, iar în remorcă cea mai mare parte a spaţiului era ocupată de canistre de 10 litri de AdBlue, iar spaţiul rămas — de cutii de viteze ale grupului VW. Respectiv, însăşi încărcarea lichidelor în remorcă e una discutabilă la o asemenea formulă de camion. Iar atunci când şoferul a virat pe o traiectorie prea pronunţată şi cu o viteză prea mare, remorca s-a destabilizat, iar lichidul din recipiente a făcut toată treaba mai departe, răsturnând-o.
Accidentul a însemnat ore întregi de descărcare a remorcii răsturnate şi repunere a ei pe picioare, toată munca fiind făcute de serviciile speciale de intervenţie. Şoferul a declarat poliţiei că suspectează că de vină ar fi fost o problemă la o anvelopă a remorcii, nu maniera sa de condus. Poliţia germană, însă, a ţinut totuşi să amintească de efectele fizice ale lichidelor şi de corectitudinea transportării lor în camioane, dar şi maniera corectă de condus.
1
1,845
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!